Начало Медия Специалистът съветва СЪВЕТИ ЗА КРАСИВИ РЪЦЕ И ЗДРАВИ НОКТИ ЧАСТ II

Медия

СЪВЕТИ ЗА КРАСИВИ РЪЦЕ И ЗДРАВИ НОКТИ ЧАСТ II

820

Много от жените харесват дългите и поддържани нокти. Но красотата изисква жертви. За да притежавате красив маникюр, е хубаво да знаете как да го поддържате. Много често се чудим как ноктите се чупят толкова лесно! Но се случва да ги ударим, без да искаме и връхчетата да се счупят.

Дългите и заострени нокти са по-лесно чупливи. Изискват специално внимание. Може да се използват няколко слоя заздравител, за да се предотврати лющенето и беленето им.

За да поддържаме дълъг маникюр трябва да избягваме някои действия от ежедневието. Понякога използваме ноктите си да развързваме връзки на обувки, отваряме врати, натискаме копчета. Свикнали сме да ги ползваме като отвертки, отваряме кутии, опаковки с тях. На клавиатурата пишем с тях, а не използваме възглавничките на пръстите си. Това, разбира се, е трудно, при много дълъг маникюр, дори невъзможно.

 

Здравите нокти трябва да са белезникави на цвят, с полупрозрачен вид, с леко розов цвят. Съставени са педимно от кератин – същият протеин, като по кожата и космите.

Някои жени, дори и в по-напреднала възраст, имат лошия навик да си гризат ноктите. Това се превръща в хронично гризане, при което се деформира нокътната плочка, дори се уврежда тъканта около нея. Това разваля външния им вид. Всяка уважаваща себе си жена трябва да изкорени този вреден навик. Представете си модерно облечена, красива и добре поддържана на пръв поглед жена, да покаже едни изгризани до крайна степен нокти....Винаги посещавайте редовно своята маникюристка, за да избегнете подобни проблеми. Повярвайте, че за този проблем има решение.

Гризането на нокти води до разпространяване на болестотворни бактерии и до постоянна деформация на естествения нокът. Маникюрът ще ви помогне да бъдете по-отговорни към ръцете си. В къщи също можете да отделяте поне по 10 минути за своите ръце и за грижа за ноктите си. Когато започнете да правите това, с изненада ще установите колко добре изглеждат ръцете ви, когато не са изгризани и деформирани ноктите ви. Ще се стараете по-дълго да поддържате този ефект. За да се отървете от вредния навик, може да използвате лосиони против гризане на нокти. Има доста такива на пазара, които са с горчив вкус. Разбира се, ако горчивото ви харесва, не използвайте такъв лосион, защото няма да ви бъде от полза.

Ако успеете да издържите поне две седмици, без да гризете ноктите си, по-дългият маникюр ще ви накара да запазите добре свършената работа. Късите нокти, обаче, съвсем не означават, че не са подходящи за поддръжка. Оформени добре и с един по-светъл лак, вие ще изглеждате също толкова прекрасно.


Едно много добро решение против гризането може да бъде ноктопластиката, или удължаването на ноктите с различни материали. Дори и временен, може да използвате този вариант, за да си помогнете и да избегнете вредния навик. Ноктопластиката винаги трябва да бъде извършена от професионалист!

Не използвайте услуги на хора, които не разбират и не знаят какво правят с материалите, защото това може да доведе до много по-сериозни усложнения за вашето здраве!

Ноктопластиката ще даде възможност на ноктите ви да израстнат отдолу. Дори и на най-страстните гризачи на нокти им е трудно да се справят с нея. Ще ви бъдат необходими само няколко седмици, за да се справите с навика.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ