Начало Медия Специалистът съветва СЪВЕТИ ЗА КРАСИВИ РЪЦЕ И ЗДРАВИ НОКТИ ЧАСТ I

Медия

СЪВЕТИ ЗА КРАСИВИ РЪЦЕ И ЗДРАВИ НОКТИ ЧАСТ I

772

Днешните съвети са от специалистът по нокти на ръцете и краката  Деси Монева:

Когато се грижите за красотата си, обръщайте внимание на своите ръце. Често ги пренебрегваме, но грижата за тях е особено важна за една добре поддържана жена.

  • Много е полезно да се използват ексфолианти, за да се премахнат мъртвите клетки от кожата. Необходимо е да се слага специален крем, по възможност слънцезащитен, когато сте навън.

  • Слагайте крем, след всяко миене на ръцете. За да не забравите това, нека една тубичка винаги да бъде на мивката в банята. Масажирайте ръцете винаги, докато ползвате крема. Използвайте показалеца и палеца на другата ръка, като правите малки кръгове.
  • Използвайте гумени ръкавици, докато работите с препарати или миете чинии. Направете ползването на гумените ръкавици навик, тъй като препаратите лесно изсушават ноктите и те стават чупливи.
  • Ноктите са съставени от почти 30 % вода, от която зависи гъвкавостта им. Колкото по-ниско е водното им съдържание, толкова по-чупливи стават. Нанасянето на крем на маслена основа и балсам намаляват загубата на вода.
  • Правете упражнения за пръстите, за да се избегне т.нар. синдром на професионално претоварване. Появява се, когато редовно натоварваме пръстите с едни и същи движения, като писането на клавиатурата, например. Полезно упражнение е да стискате и отпускате по-мека топка.
  • Всички сме чували колко важна е водата за организма. Това се отнася и за кожата на ръцете. Необходимо е поне седем чаши вода да се изпиват дневно, за да може кожата да се хидратира. Също така правилното хранене е също толкова необходимо за красива и стегната кожа. Внимавайте какво ядете, стремете се винаги да купувате здравословни продукти, а храната да бъде колкото е възможно по-натурална. Много полезни са плодовете и зеленчуците.

  • Не лишавайте организма си от сън. Той се нуждае поне от 6 - 8 часа сън.
  • За здрава кожа следете и за дрехите, които носите. Добре е да бъдат слънцезащитни, за да може колкото е възможно по-малко от вредните лъчи на слънцето да се докосват до кожата ви. В днешно време се набляга много на хубавия кафяв тен, използват се солариуми. Имайте предвид, че това означава в бъдеще застаряла кожа.
  • Избягвайте температурни амплитуди.

Следва част II

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ