Начало Медия Статии Козметология Професионална терапия за лице

Медия

Професионална терапия за лице

4471

Какво означава "професионална терапия за лице"?

Професионалната терапия за лице е един от най-добрите начини да се полагат грижи за кожата, особено, когато е извършена от опитен специалист. Включва почистване, ексфолиране и подхранване на кожата, за да бъде тя сияйна и добре хидратирана, като всичко това ще помогне на кожата ви да изглежда по-млада.
Терапията за лице е втората най-популярна процедура след масажа. Нейната ефективност се вижда най-добре, когато тя е част от една непрекъсната програма за грижа за кожата.


Основните стъпки на професионалната терапия за лице са:


• Консултация

Терапията за лице трябва да започва с консултация. Козметикът може да се наложи да попълни формуляр, в който има въпроси за вашите кожни проблеми, вашата диета, колко вода пиете, лекарства и хранителни добавки, които приемате и продуктите, които използвате в момента. Това може да повлияе на вашата кожа и какъв вид лечение тя препоръчва.


• Почистване

След обвиване на косата ви с кърпа или лента за глава, козметикът започва цялостно почистване на лицето, използвайки памучни тампони, кърпички или гъби. Препоръчително е да се използва професионална козметика за почистване на лице като тоалетно мляко и тоник, за да се премахне грима и натрупания прах по кожата.


• Анализ на кожата
Козметикът оглежда кожата ви през ярко светеща увеличителна лампа.Той ще определи вашия тип кожа (суха, мазна, комбинирана, чувствителна или нормална) и кожни заболявания (акне, комедони, милиуми, стареене, слънцещети, дехидратация и т.н.). След това избира подходящите продукти и лечение и се консултира с вас за това, което той вижда и препоръчва.


• Пара
Повечето козметици използват машина, която насочва тънка струя пара към лицето ви.Това е релаксиращо и помага за омекотяването на комедоните и милиумите, за да бъдат извлечени след парата. Ако имате много чувствителна кожа, не е препоръчително да се използва пара.


• Ексфолиация с помощта на механични или химични ексфолианти
Механичните ексфолианти имат зърнеста текстура, която трие повърхностни мъртви кожни клетки. Този тип ексфолиация обикновено се случва по време на парата.
Химичната ексфолиация използва ензими и киселини за разхлабване на връзката между клетките на кожата. Ако се работи с ензими, може да се направи по време на парата. По-силният химически пилинг, който се различава по интензивност, може да бъде самостоятелно лечение или част от други терапии на лицето.Това не е обикновено обновяване и трябва да бъде направено в серия. Не се извършва с пара.


• Екстракция
Това е премахването на комедони или милиуми, ако искате и се нуждаете от нея. Хората имат различна поносимост към болка от екстракции. Тя може да бъде неприятна, особено при по-тънките и светли кожи. Възможно е да се предизвика спукване на капиляри и промяна в цвета, ако се прави неправилно.


• Масаж на лице
Използва се класическа техника, ще можете да се отпуснете, също ще се стимулира кръвообращението на кожата и лицевите мускули.

 


• Маска за лице
Трябва да бъде насочена към вашия тип кожа (суха, мазна, комбинирана, чувствителна, зряла) и състояние. По време на маската, козметикът следва да остане в кабинета и да ви направи масаж на скалпа или някаква друга услуга.

 


• Финал
Прилагане на подходящ крем, тонер, серум или овлажнител и слънцезащитен продукт (ако е през деня).

• Съвети за домашна грижа за кожата
Козметикът ще ви каже как мисли, че можете да се грижите по-добре за кожата си и да ви препоръча продукти. Някои хора се чувстват неудобно при тази стъпка, защото тя включва препоръки на продукти, но това е част от работата. Вие не сте длъжни да си купите нещо и той не трябва да бъде прекалено натрапчив или да ви накара да се чувствате неудобно.

Това е един класически вариант на професионалната терапия за лице. Разбира се, може да има добавяне на даден продукт или манипулация, което е по преценка на терапевта. Например, при една склонна към омазняване и пъпки кожа след механичната екстракция може допълнително да се третира лицето с ултразвуков пилинг и контактен гел, за да се втечни излишния себум и да се ликвидират бактериите, причиняващи пъпки. Друг вариант е преди маската да се вкара в дълбоките слоеве на кожата с помощта на уред с ултразвук висококонцентрирана ампула за постигане на конкретен резултат. 

 

Кой може да прави професионална терапия за лице?
Професионална терапия за лице трябва да се прави от квалифициран козметик, специално обучен в грижа за кожата, отдаден на работата си. Добре би било, ако има вид медицинско образование.


Колко струва една терапия за лице?
В България препоръчителната цена за подобна терапия е между 30 и 40 лв. В зависимост от професионалните продукти, които се използват, тази цена може да е по-висока. При допълнителни манипулации и продукти, като вкарване с ултразвук в дълбоките слоеве на кожата на луксозни ампули, цената съответно е между 50 и 60 лв. Ако се прави в СПА център или се използват специални маски и серуми, цената ще е по-висока.


Колко често трябва да правите терапия за лице?
Това може да варира, идеалния случай е веднъж месечно, защото това е времето, необходимо на кожата да се регенерира. Опитайте да си правите такава терапия най-малко четири пъти годишно, в зависимост от промяната на сезона. Може да се нуждаете от нея по-често, особено при случаи на акне в началото на лечението. В противен случай, веднъж месечно е достатъчно. Не бива да се прекалява, особено ако имате чувствителна кожа.

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ