Начало Медия Статии Козметология Професионална ексфолиация на тяло

Медия

Професионална ексфолиация на тяло

1332

Какво представлява терапията ексфолиация на тяло?


Това е е популярна процедура за тяло, която чрез ексфолиация със ситни частици хидратира кожата ви, като я прави гладка и мека. Ексфолирането на тялото е основно средство за почистване на кожата, което напомня донякъде за почистването на лицето, но не трябва да се бърка с масаж. Може да се направи с разнообразни по вид материали - сол, захар, кафе, оризови трици, орехови черупки - обикновено се смесват с някакъв вид масло за масаж и ароматни масла. След ексфолиране обикновено следва душ и лосион за тяло.

 


Какво се случва по време на процедурата?
Тази терапия на тялото обикновено се осъществява в помещение с масажна маса, с плочки на пода и душ-кабина. Терапевтът може да ви предложи еднократно бельо, преди да излезе от стаята, за да се подготвите.
След това ще легнете с лицето надолу върху масажната маса, покрита с кърпа или фолио.
Терапевтът ще се върне и ще започне с леко триене на ексфолиант по гърба, задната част на ръцете, краката и ходилата. Вие ще сте покрити с кърпа, така че само частта, по която се работи е изложена. След това същото се прави и от другата страна на тялото.
Когато терапевтът завърши, обикновено се оттегля, за да се изплакнете под душа. Не забравяйте да се изплакнете обилно, така че да не останат по тялото ви малки гранули. И не използвайте душ-гел - това е препоръчително, за да се запазят олиото и ароматите върху кожата ви.
Ако правите тази терапия в спа-център, ще сте на специална "мокра" маса и терапевта ще ви изплакнете с ръчен душ.
Докато сте под душа, терапевтът ще сложи чисти чаршафи и кърпи на масата за терапия, за да можете да се подсушите, след което легнете отново с лице надолу върху масата. След това терапевтът ще нанасе лосион за тяло или масло.


Други неща, които трябва да знаете за тази терапия:
• Някои спа-центрове правят ексфолиация на тялото в стая без душ и ексфолианта се премахва със горещи кърпи.
• Можете да си направите професионална ескфолиация на тялото, но често това е първата стъпка в различни процедури за тялото, като например терапия с водорасли или кал.
• Можете да комбинирате ексфолиацията на тяло с масаж. Първо ексфолиацията, защото действа стимулиращо, докато масажът успокоява. Някои спа-центрове изискват съгласие предварително, когато съчетават ексфолиацията на тялото с масаж.
• Солта и други ексфолианти могат да бъдат абразивни, а и някои терапевти имат по-тежка ръка, отколкото други. Хората също се различават по тяхната чувствителност на кожата. Ако не се чувствате комфортно по време на терапията, споделете на терапевта.

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ