Начало Медия Статии Пластична хирургия Пластичната хирургия в помощ на борбата със затлъстяването

Медия

Пластичната хирургия в помощ на борбата със затлъстяването

689

Затлъстяването е основен рисков фактор за много хронични заболявания, които могат да доведат до преждевременна смърт. Да не говорим, че затлъстяването поставя под огромен натиск всички стави в организма, което повишава риска от дегенеративни заболявания на колената, бедрата и ходилата.
Разумната диета и физическите упражнения са най-добрият подход да се губи от теглото безопасно и е лесен начин за поддържане му. Но за хората, които не са в състояние да променят начина си на живот и желаят да се насладят на отслабването чрез други средства, пластичната хирургия може да бъде чудесен начин да им се помогне да загубят значителна част от теглото си и да изглеждат по-добре.


Какви са процедурите, които могат да ви помогнат да изглеждате и да се чувствате по-добре?

Пластично-хирургичното моделиране на ръцете, гърдите, корема, кръста, бедрата, краката всъщност е серия от различни операции, които обикновено са разделени на три основни процедури. Всяка една операция обикновено отнема от 3 до около 6.5-7 часа, за да се изпълни. Необходимо е да се отстрани и да се прекрои кожата, но резултатите си заслужават.


1. Пластика на долна част на тялото

Тази процедура е всъщност три отделни операции, извършени по едно и също време: корем (абдоминопластика), липосукция на ханша  и позициониране на тъканта в глутеалната област за повдигане на седалището. Въпреки дългото хирургическо време и сложността на извършваните процедури, почти винаги пациента може да си е у дома на другия ден и той действително се чувства много по-добре след престоя в болницата. Всички разрези са затворени дълбоко, така че няма шевове, които да трябва да бъдат премахнати. Има четири дренажа, които остават около една седмица. Използва се дългодействаща местна упойка, за да се блокира болката, също така всеки пациент получава разредител на кръвта в продължение на пет дни, за да се предотврати образуването на кръвни съсиреци. По принцип се информират пациентите, че отнема около две седмици, за да започнат да се чувстват по-добре, а след това време хората се връщат към нормалното си състояние.

 

2. Пластика и повдигане на горната част на тялото (двустранна брахиопластика с латерално преоформяне на гръдната стена и обновяване на гърдата)

Вторият етап е обикновено комбинация между долната част на ръката и страничната стена на гръдния кош с процедурата контуриране (иначе известни като extendedbrachioplasty). Това често се смесва с повдигане на бюста със или без имплант. Брахиопластиката е процедура с много малко усложнения и пациентите обичат резултатите от нея въпреки дългия белег от лакътя до подмишницата. Въпреки това, почти винаги процедурата е на два етапа, защото тъканите след загуба на тегло са много сложни с много поддържащи висящи тъкани, които не могат да бъдат коригирани в един етап. Ако остатъчната тъкан на гърдата е много тънка, тя може да изиска имплант да помогне за създаване на форма и обем по време на втория етап.

 

 

3. Пластика и стягане на вътрешната страна на бедрата

В повечето случаи се изпълнява агресивна липосукция в областта на медиалната част на бедрата, след което се прави ресекция след липосукция. Разрезът се простира от коляното до слабините от вътрешната страна на крака. Това позволява напречно стягане на кожата в това разпределение, което води до много по-гладък и стегнат крак. Точно както при ръцете, операцията не е толкова трудна за възстановяване и пациентите могат да продължат нормални дейности до една седмица. Това може да позволи на пациентите да се чувстват комфортно в къси панталони, тесни дънки или рокли, без да се притесняват от излишна висяща кожа.

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ