Начало Медия Статии Пластична хирургия Липосукция на брадичката: основни методи

Медия

Липосукция на брадичката: основни методи

2497

Липосукцията на брадичката е процедура изключително с естетическа ориентация. Тя включва не само премахването на подкожна мастна тъкан, но и лифтинг на кожата в третираната зона. Тези два компонента дават възможност да се коригират дефектите на външния вид, свързани с образуването на двойна брадичка и да се направи формата на лицето по-ясна и по-привлекателна.

Най-често използваните методи са лазерна и радиочестотна липосукция на брадичката. Те осигуряват и премахване на мастните клетки, и стягане на кожата в засегнатата зона, позволяват да се получи изразен резултат, без белези и други видими дефекти на кожата.

Лазерна липосукция на брадичката

Лазерна липосукция - това е високотехнологичен метод, който е подходящ за коригиране не само на фигурата, но и на лицето.

Лазерната липосукция на брадичката включва два етапа. Първо, правят се два или три малки отвора, локализирани в подчелюстната линия. Там се въвежда фина канюла, през която е прокарано оптично лазерно влакно. Лазерният лъч унищожава мастните клетки, разрушавайки стените им. Втечнената мазнина се отстранява с помощта на вакуум.

 

 

След това, през същите отвори, лазерния енергия достига до дълбоката дерма. Тази обработка, в действителност представлява високо селективно нагряване, включващо активна регенерация на тъканите и мощен синтез на колаген в кожата. Получената в резултат на обновяването на клетките плътна колагенова рамка, ще осигури защита от увисването на меките тъкани. Кожата над третирания участък става изключително стегната.

Местата на пробиване обикновено не изискват шевове и се лекуват спонтанно. Няколко дни след операцията, пациентът трябва да носи специална превръзка и да взема антибиотици, предписани от лекар.

Скоро след операцията може да се появи оток, незначителни изгаряния и слаба болезненост в зоната на въздействието. Резултатът от процедурата зависи от професионализма на лекаря, защото провеждането на лазерна липосукция изисква прецизност, въпреки високите технологии.

 

Радиочестотна липосукция на брадичката

Един от най-високотехнологичните методи за унищожаване на мастна тъкан е радиочестотната липосукция. Апаратът за нейното изпълнение предвижда висока степен на контрол на всички параметри на процедурата, с което се елиминира най-малкото отклонение от технологията. Апаратът за радиочестотна липосукция автоматично регулира мощността и следователно се гарантира високо ниво на сигурност, което е важно, особено при манипулации на лицето.

Радиочестотната липосукция се основава на действието на радиочестотна енергия. Апаратът работи с два електрода - единия външен, а другият вътрешен. Вътрешният електрод се поставя в мастната тъкан (входна точка не е голяма - 2.5-3.7 mm в диаметър, в зависимост от дюзата и зоната на лечение) и започва да се загрява чрез излъчване на насочен RF ток към външния електрод. Вътрешният електрод служи като аналог на традиционната канюла и едновременно се използва за аспирация.

 

 

Както в случая с лазерната липосукция, едновременно с отстраняването на излишната мазнина е стимулирана регенеративната функция на кожата, което прави лифтинг по естествен начин.

 

Комбиниране на липосукция на брадичката с други процедури

Ако кожно-мускулната тъкан е прекалено разстегната, стимулиране на естествените регенеративни функции на кожата не може да бъде достатъчно и може да е необходима пластика на мускулно-апоневрозна система лицето (SMAS), или имплантиране на конци за лифтинг на лицето. Тези и други манипулации се извършват едновременно с липосукцията в една операция.

В рамките на 3-6 месеца след операцията в областта на въздействието ще продължат да протичат регенеративните процеси и, съответно, резултатът ще стане по-добър. Но това не е свързано с периода на рехабилитация, а е естествено подмладяване на тъканите. Получените резултатите могат да бъдат още по-ясно изразени с помощта на прости упражнения за стягане на овала на лицето, които е препоръчително да се извършват в края на периода на рехабилитация (спадане на отока, изчезване на болката, и т.н.), тоест, около месец след операцията.

Съществува цял комплекс от консервативни мерки, които могат да помогнат за премахване на двойната брадичка. Той включва разнообразни упражнения, масажи, маски  и т.н. Изпълнението на този комплекс не само ще подобри резултата от липосукция на брадичката, но и ще го задържи за години напред.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ