Начало Медия Статии Козметология Криолифтинг на лицето - замразяване на времето

Медия

Криолифтинг на лицето - замразяване на времето

1183

Криолифтингът на лицето ви позволява да се борите с всички форми на свързани с възрастта промени по кожата. Въздействието на ниските температури, достигащи -20 ° C, на специфична област на кожата води до естествено свиване на кръвоносните съдове и по-нататъшно рязко освобождаване на биологично активни вещества. В резултат клетките на кожата са обогатени с кислород, а лечебните средства по-добре проникват в дермата.

В действителност криолифтингът е сравним с мезотерапията, но за разлика от нея, той е напълно безболезнен и не действа травмиращо, защото върху кожата няма никакво механично действие. Той е подходящ дори за ранния период на възстановяване след процедури като химически пилинг и лазерен пилинг. Въпреки абсолютната безопастност обаче, криолифтингът трябва да се извършва от козметик с медицинско образование.

Криолифтингът отлично се съчетава с други процедури против стареене, включително мезотерапия.

Как действа тази процедура?

В отговор на въздействието на ниските температури, в кожата се разпределят биологично активни вещества, активиращи процесите на регенериране. Студът временно свива малките и големите кръвоносни съдове, повишава техния тонус, което води до ускоряване на кръвообръщението и на лимфния поток. А освен това, студа веднага води мимическите мускули в статично състояние, което осигурява моментален лифтинг ефект.

Устойчив продължителен ефект се постига с помощта на курс на лечение.

Показания за провеждане на криолифтинг на лицето

Криолифтинг на лицето се прилага за:

 

 

Как се прави криолифтинг на лице в салон за красота

Криолифтингът се прави на принципа на мезотерапията, но без инжекции. Лечебен коктейл прониква дълбоко в кожата с помощта на специален накрайник, който осигурява дълбоко охлаждане на кожата.

Съставът на лечебния коктейл се избира индивидуално, като това зависи от целите на процедурата и състоянието на кожата на пациента.

Кожата по време на процедурата не се травмира, но за известно време става леко червеникава. Период на възстановяване практически не съществува.

Препоръчителният курс на подмладяване с помощта на криотерапия е 8-10 процедури - по 2 процедури седмично.

Криолифтинг в домашни условия

Можем да правим форма на криолифтинг и у дома, като използваме замразени кубчета от отвара от билки или горски плодове. Домашните процедури не само перфектно допълват апаратния криолифтинг, но са и независим метод за подмладяване на лицето на дома.

Билковата отвара за получаване на ледени кубчета се избира в зависимост от нуждите на кожата. За нормална кожа се препоръчва живовляк, бял равнец, валериана, копър, теменужки. За мазна кожа се препоръчва да се направи отвара от хвощ, арника или невен. Сухата кожа се повлиява добреот г лог или корен от глухарче.

Кубчетата от приготвената отвара не трябва да се съхраняват във фризера за повече от пет дни, за да не загубят билките лечебните си свойства.

В студения период от време, както и при наличието на спукани капиляри по лицето, третирането с лед трябва да бъде много внимателно, тъй като прекомерно натоварване на слабите кръвоносни съдове може да бъде опасно.

 

 

Противопоказания за криолифтинг на лицето

Тази техника за подмладяване на кожата на практика все още няма противопоказания. И все пак не се препоръчва, ако имате:

  • епилепсия;
  • мигрена;
  • алергия към студ (студова уртикария);
  • неврит на лицевия или троичния нерв;
  • нарушения в кръвосъсирването;
  • рецидивиращ херпес;
  • атеросклероза;
  • пустулозен обрив;
  • инфекциозни заболявания, по-специално синузит.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ