Начало Медия Статии Естетична дерматология Биоревитализация с хиалуронова киселина - съвременна методика в действие

Медия

Биоревитализация с хиалуронова киселина - съвременна методика в действие

1304

Думата "биоревитализация" буквално се превежда като естествено съживление, което може да се извърши на пациенти от всяка възраст и във всяка част на кожата. Биоревитализацията с хиалуронова киселина е метод на въвеждане на активното вещество в кожата. Тази техника позволява за кратко време да се постигне подмладяване на лицето, шията и тялото. Биоревитализацията въвежда хиалуроновата киселина, от гледна точка на това, че веществото се явява естествено за нашата кожа, тоест е включено в състава й.

Хиалуроновата киселина за провеждане на процедурата се получава чрез използване на биотехнология, в резултат на което тя е в състояние да си взаимодейства с клетъчните рецептори и да задейства процес на регенерация. Като инжекции могат да се използват молекули хиалуронова киселина със спираловидна или с мрежеста структура, като аналог на съдържащите се в кожата, а тези молекули не се абсорбират бързо като молекулите, използвани в мезотерапевтичните коктейли.

 

Основната причина за стареенето на кожата e дехидратацията, ето защо за биоревитализацията се използва хиалуронова киселина, която е естествен овлажнител и е отговорна за еластичността на кожата. С течение на годините, количеството на киселината в организма намалява и поради тази причина кожата ни губи влага и еластичност, появяват се бръчки и кожата повяхва.

Показания за биоревитализация са:

 

 

 

Тази процедура позволява да се решат проблеми, свързани с кожата, като например:

В допълнение, тази процедура може да бъде част и завършващ етап на курс от процедури пилинг, защото именно този метод ще подобри регенеративната функция на епидермиса, ще стимулира фибробластите на съединителната тъкан, която е отговорна за производството на колаген и еластин. В редки случаи биоревитализацията може се използва за профилактика на стареене в ранна възраст.


Ефект от процедурата биоревитализация с хиалуронова киселина

Процедурата се извършва чрез интрадермално инжектиране в области, които преди това са били маркирани от козметик. Благодарение на специалната конструкция на иглата, хиалуронова киселина е равномерно разпределено в тъканите, чрез което се осигурява икономично и най-ефективно използване на препарата. След инжектиране под кожата, хиалуронова киселина започва да действа бързо, за кратко време се възстановява водно-електролитния баланс в клетките на кожата и се стимулира производството на еластин и колаген във фибробластите. Това означава, че препарата може да възстанови бързо регенеративните функции на кожата и да постигне:

  • намаляване на бръчките;
  • възстановяване на цвета;
  • премахване на пигментация;
  • възстановяване на еластичността и плътността на кожата;
  • възстановяване на нормалното функциониране на мастните жлези.

Техника на изпълнение на процедурата биоревитализация

Един курс изисква четири процедури, макар че ефектът ще бъде забележим след първата. Периодичността на процедурите е от една и половина до две седмици. При това повторен курс по желание на пациента или по препоръка на козметик може да се извърши след 6-12 месеца.

Процедурата отнема по-малко от един час. На предварителния етап козметикът прилага към кожата анестезиращ крем, благодарение на който процедурата е абсолютно безболезнена. Следва да се отбележи, че на мястото на инжектиране може за кратко време да останат малки синини. Въпреки че процедурата може да се извършва навсякъде по кожата, популярна зона за възстановяване на еластичността е кожата на лицето, шията и ръцете, тъй като тези области повече от други, са изложени на слънчевата светлина.

Както бе посочено по-горе, процедурата се извършва от лекар-дерматолог, който индивидуално избира необходимия препарат, правилната техника на въвеждане на веществата, съставя плана и определя броя на процедурите.

 

 

Заключение

В момента процедурата биоревитализация с хиалуронова киселина се смята за един от най-модерните методи за подмладяване на лицето, тъй като механизмът за постигане на желания ефект е базиран на природни средства и на въвеждане в кожата на естествени вещества. С минимална намеса успява да се постигне максимален ефект.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ