Назад до Козметика за тяло THALASSO BODY

Таласо Маска за Отслабване с Гуарана и Ламинария за Тяло

Арт.№: 957 Принтирай
Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.
ППЦ:
 
лв.
323.00
 
лв.
258.40
 
лв.
Валидност на промоцията от
19.04.2024 до 05.05.2024
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Таласо Маска за Отслабване с Гуарана и Ламинария за Тяло
Таласо Маска за Отслабване с Гуарана и Ламинария за Тяло

Характеристики

Ефект
АнтицелулитБио - пилингЕластичностКашмирена мекотаПовдигане, лифтинг, изпъванеРегенерация, възстановяванеСтяга кожатаХидратация

Активни съставки

Алгин - полизахариди от кафяви водорасли

Соли и естери на алгиновата киселина. Алгинати - това са полизахаридите, които са част от клетъчните мембрани, получени от кафяви водорасли. В козметиката се използват като сгъстяване, стабилизиране и желиращи вещества, т.е. при направата на овлажняващи гелове и маски за лице.

Бяла Глина

Омекотява кожата и я прави мека и еластична, жизнена и бляскава. Богата е на минерални соли и силиций. Има свиващо порите действие.

Екстракт от Гуарана - храст, който съдържа кофеин

Гуараната е влечащо растение от семейството на клен, с произход басейна на река Амазонка. Нейните червени плодове с горчив вкус и семена се характеризират с висока концентрация на кофеин (около 4-8% в сухо вещество). Гуараната има стимулиращият ефект на кафето. Въпреки това, противно на кофеина в кафето, кофеинът в гуараната се отделя малко по-малко, и по този начин ефектът продължава по-дълго. Различният ефект се дължи на факта, че кофеинът от семена на гуарана се свързва с дъбилни вещества, които напълно се разграждат при освобождаването на кофеина в кафето. Гуараната е добре позната на хората от региона на река Амазонка от векове. Измити и обелени семена се стриват на светлокафяв прах, разреден с вода и подсладен с мед, се превръща в приятна напитка с подобен стимулиращ ефект като кафе, която също така намалява чувството на глад. Гуараната съдържа повече кофеин от кафето или чаят. Процентът на танинови вещества е приблизително 25%, което допълнително удължава действието на кофеина. Освен това тя съдържа теобромин и теофилин, вещества, които се добавят към някои от така наречените енергийни напитки. В козметичните продукти се използва като тонизираща и енергизираща кожата съставка.

Екстракт от Ламинария Дигитата

Тези водорасли произхождат от Северния Атлантически океан, и съдържат висок процент на минерали, микроелементи, манитол (захар) и растителни протеини. Активните вещества стимулират най-вече липидния метаболизъм. А той стимулира клетъчния метаболизъм на местно ниво, има силен дехидратиращ ефект и премахва метаболитните отпадъци. Затова се употребява при процедури за оформяне на фигурата.

Екстракт от Полски Хвощ

Екстрактът от полски хвощ се добива от тревистото растение (билка) Equisetum Arvense. Той съдържа флавоноиди и алкални силикати, които му придават регенериращо действие - подпомага бързото зарастване на рани, салицилати и има противовъзпалителен ефект върху съединителната тъкан. Освен това е най-добрият източник на натурален силициев диоксид, известен със своето успокоително и възстановително свойство, както и с тонизиращите и стягащите си качества. Екстрактът от полски хвощ има противовъзпалителни, антиалергически и кръвовъзстановяващи свойства. Стимулира обновяването на кожните клетки, подобрява кислородния и мастния обмен, подпомага стягането на порите. Особено благотворно действа на суха и мазна кожа. Играе важна роля в синтеза на колаген и еластин.

 

Екстракт от Розмарин

Изключително ароматен и съживяващ растителен екстракт, който засилва чувството на благосъстояние, стимулира кръвообращението и действа бактерицидно. Екстрактът от розмарин се добива от цветовете и листата на растението, с нотки на евкалипт, камфор, смола и леко горчив вкус. Името розмарин е взето от латински ros marinus, и означава 'морска роса'. Екстрактът от розмарин е мазен - дължи се на слънчогледовото масло. Листата на розмарина съдържат силно етерично масло и са богати на феноли. Външно, розмаринът действа за стимулиране на кръвообращението и следователно се използва за бани при лечението на сърдечно-съдовата недостатъчност, както и циркулационни нарушения, а също подагра и ревматизъм. Маслото от розмарин има силен антисептичен ефект, изключителен антиоксидант и предпазва кремовете от гранясване. Екстрактът от розмарин действа като мощен активно бактерицидно вещество, без да дразни чувствителността на кожата. На роговите клетки екстрактът от розмарин предлага защита срещу оксидативен стрес, вредни влияния на слънцето и околната среда. Често се разглежда като прехващач на свободните радикали. Розмаринът е активно вещество, което засилва метаболизма, той е един от огнените елементи, и е най-важното от 'червените масла'.

loading...