Назад до Чувствителна кожа THALASSO BODY

Стягащ Лосион за Тяло

Арт.№: 1156 Принтирай
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
41.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Неналичен
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Стягащ Лосион за Тяло
Стягащ Лосион за Тяло

Информация

Характеристики

Ефект
АнтицелулитЕластичностКашмирена мекотаПовдигане, лифтинг, изпъванеПодхранванеСтяга кожатаХидратация
Тип кожа
Всички типове кожаЗряла кожаСмесена към мазнаСмесена към суха кожаСуха лющеща се кожаЧувствителна кожа

Активни съставки

Chlorella Vulgaris - зелени микроводорасли

Екстрактът от зелени микроводорасли Хлорела Вулгарис е богат на протеини и аминокиселини, които изграждат фибрите на кожата, участват в антиоксидантната дейност и има силен ефект върху синтеза на колаген. Подобрява плътността на съединителната тъкан, колагеновите и еластиновите влакна, намалява разкъсванията, възстановява съединителната тъкан, подобрява микроциркулация в кожата и я защитава срещу UV радиацията. Хлорела вулгарис стабилизира метаболизма, подобрява естествената защитна функция на кожата. Премахва отпадъчните продукти и токсини, и е много подходящ след диета за запазване на резултатите. Взет вътрешно, той показва положителен ефект върху сърдечно-съдовата система. Хлорела Вулгариа е високо концентрирана на витамини, минерали и антиоксиданти и предотвратява загубата на витамини.

Алгин - полизахариди от кафяви водорасли

Соли и естери на алгиновата киселина. Алгинати - това са полизахаридите, които са част от клетъчните мембрани, получени от кафяви водорасли. В козметиката се използват като сгъстяване, стабилизиране и желиращи вещества, т.е. при направата на овлажняващи гелове и маски за лице.

Екстракт от Гинко Билоба

Екстрактът се получава от листата на дървото гинко билоба. Гинко билоба има разнообразни свойства: подобрява силата и пропускливостта на капилярите и вените, повишава резистентността към отоци, защитава от свободните радикали, подобрява кръвообращението, стимулира тъканите, снабдява с кислород на кожата, подобрява микроциркулацията и по този начин оказва регенериращо действие, предпазва от раздразнения и възпаления и е подходящ дори за най-чувствителната кожа.

Екстракт от Розмарин

Изключително ароматен и съживяващ растителен екстракт, който засилва чувството на благосъстояние, стимулира кръвообращението и действа бактерицидно. Екстрактът от розмарин се добива от цветовете и листата на растението, с нотки на евкалипт, камфор, смола и леко горчив вкус. Името розмарин е взето от латински ros marinus, и означава 'морска роса'. Екстрактът от розмарин е мазен - дължи се на слънчогледовото масло. Листата на розмарина съдържат силно етерично масло и са богати на феноли. Външно, розмаринът действа за стимулиране на кръвообращението и следователно се използва за бани при лечението на сърдечно-съдовата недостатъчност, както и циркулационни нарушения, а също подагра и ревматизъм. Маслото от розмарин има силен антисептичен ефект, изключителен антиоксидант и предпазва кремовете от гранясване. Екстрактът от розмарин действа като мощен активно бактерицидно вещество, без да дразни чувствителността на кожата. На роговите клетки екстрактът от розмарин предлага защита срещу оксидативен стрес, вредни влияния на слънцето и околната среда. Често се разглежда като прехващач на свободните радикали. Розмаринът е активно вещество, което засилва метаболизма, той е един от огнените елементи, и е най-важното от 'червените масла'.

Жива Морска Вода

Живата морска вода се получава от брега на морето (област Бретан във Франция). Морската вода е обградена от гранитно формирование и се филтрира със слой от пясък. Поради този филтрационен процес се отстраняват моновалентните соли като калий и натрий. Съставът на микроелементи се запазва, неговата концентрация всъщност се увеличава, като например манган от 0,27% на литър се увеличава до 3.34% на литър. Цинк от 0,98% на литър се увличава до 8,5% на литър. Живата морска вода повишава стимулирането на липиди в епидермиса и по този начин подобрява съдържанието на влага, засилва връзките между базалната мембрана и колаген 4, който от своя страна регулира влагата в кожата. Това допълнително стимулира синтеза на hemidesmosomes (точкови влакна) и оптимизира връзките между базалните клетки и базалната мембрана, което има положителен ефект върху храненето на кожата и нейното равновесие. Живата морска вода действа на организма по специфичен начин и води до неговото пълноценно укрепване.

Масло от Шеа

Това е естествено срещан растителен липид, добит от ядки на орехи от шеа дърво. Дървото расте най-вече в Централна Африка, има ядки наподобяващи на сливи, които съдържат мазнини до 50%. Маслото от шеа съдържа витамин Е, алантоин и различни каротини. То предпазва кожата от дехидратация, прониква добре и възстановява липидите, има омекотяващ и лечебен ефект. Маслото от шеа създава върху кожата тънък защитен слой и има естествен слънцезащитен фактор.

Олио от Авокадо

Студено пресовано растително масло, което се добива от месото на плода авокадо, с много висок процент на ненаситени мастни киселини, витамини А, B, D, E, лецитин и фитостероли. Клиничните проучвания показват, че масло от авокадо по-лесно се абсорбира от кожата, отколкото много други масла. Неговият неосапуняем компонент, avocadol, прави това масло с изключително добра поносимост. Освен с витамини, маслото е пълно антиоксиданти и фитохимикали, което го прави идеален избор за грижа за кожата. Прониква лесно в кожата, без да я оставя мазна. Естественото олио е с жълтеникав до червен цвят. Маслото изключително лесно се разнася по кожата, абсорбира се добре, отлично хидратира и има прекрасен изглаждащ ефект върху кожата.

Някои от предимствата на маслото от авокадо са следните:

  • Той е перфектен овлажнител за суха кожа поради своята плътност.
  • Витамин Е и лецитинът в авокадото помагат за стимулиране на колагена в кожата, придават й стегнатост и помагат в борбата с признаците на преждевременно стареене.
  • Маслото от авокадо също помага за заличаване на тъмните кръгове поради високото съдържание на витамини и мастни киселини. Освен това подхранва деликатната кожа под очите и я поддържа мека и без бръчки.
  • Можете също да го използвате върху косата си, за да предотвратите сух скалп, пърхот и косопад.
  • Витамин Е в авокадото също намалява вредата от ултравиолетовите лъчи

Скуалан

Скуаланът е бистро, безцветно и без мирис масло, което се извлича от зехтин. Притежава много добра поносимост от кожата и лигавиците, има изключителен капацитет на разпространение. От една страна, скуаланът има изглаждащ кожата ефект, а от друга страна, той е подходящ като разтворител за липидо-разтворими активни вещества.

Слънчогледово Масло

Маслото се получава чрез горещо пресоване на слънчогледови семена. То съдържа глицериди на олеиновата киселина (33%), линоловата киселина (55%) и малко свободни мастни киселини. За отстраняването им, слънчогледовото масло се обработва със слаб разтвор на натриева основа и след промиване с вода се филтрува през абсорбционна глина. Цветът му е светложълтеникав, със слаба свойствена миризма и приятен маслен вкус. То също е полуизсъхващо масло, подхранва кожата и й придава еластичност. Заради благотворното му влияние върху нея влиза в състава на много козметични продукти и масажни масла.

loading...