Назад до Зряла кожа

Подхранваща Маска професионална

Арт.№: 73590 Принтирай
Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
59.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
  • Ефект: Бръчки по лицето
  • Тип кожа: Всички типове кожа
  • Зряла кожа,
Рейтинг:
Подхранваща Маска професионална
Подхранваща Маска професионална

Характеристики

Ефект
Бръчки по лицетоБръчки по шия и деколтеЕластичностКашмирена мекотаПодхранванеРегенерация, възстановяванеХидратация
Тип кожа
Всички типове кожаЗряла кожаМлада кожаСмесена към суха кожаСуха лющеща се кожа

Активни съставки

Екстракт от Маслина

Маслиновото дърво е уникално растение с произход предимно региона на Средиземно море, наречен още 'люлката на човечеството', и е придобило културно-историческо значение, благодарение на полезните плодове, листа и масло. Плодът на маслиновото дърво е маслината, която без специални обработка не може да се яде сурова поради горчивия й вкус и нейната твърдост. Цветът на маслината зависи от степента на нейната зрялост. Зелената маслина все още не е напълно узряла, но вече е годна за консумация (оттук и името - зелена маслина). Когато маслината узрее напълно, тя променя цвета си и става черна. 90% от маслиновата реколтата от плодове се пресоват за производство на зехтин. В търговската мрежа маслините са предимно разпространени в преработен вид, (пълни с бадеми, чушки, без костилка в маринована форма). Без по-нататъшни мерки за консервиране, маслините в олио имат много дълъг срок на годност дори и без допълнителни методи на съхранение, това е много важно за горещите средиземноморски страни. Екстрактът от маслина предоставя на кожата така необходимата свежест и жизненост.

Екстракт от Овес

Овесът е широко разпространена зърнена култура с произход от Африка. От древни времена овесът е добре познат на фито-медицината и се е ползвал като домашно приготвено лекарство. Овесът има силни защитни свойства и се прилага при кожни обриви, екзема и измръзване. Учените са открили около хиляда различни вещества в овеса, от тях най-значими за козметиката са: аминокиселини, витамини, баласти, микроелементи и флавоноиди. Овесът има противовъзпалително и заздравяващо раните действие, притежава и антибиотичен ефект. Той успокоява кожата и я прави мека и еластична, подобрява защитните и възстановителни й функции. Високото съдържание на микроелементи манган и цинк, много незаменими мастни киселини и витамини от В-групата е допълнително предимството на овеса. Предпазва от загуба на влага, чрез което хидратацията става значително по-трайна.

Масло от Ксимения - вид жълта слива

Ксимения /Ximenia americana/ е малко разклонено дърво със сходни на слива жълти плодове, което произхожда от Етиопия и саваните на Африка, но се среща и в Австралия, Индия и в Америка. Ксимения има прилика със сандалово дърво и се нарича също 'фалшиво сандалово дърво'. Цветовете на ксимения са зеленикавобели със силен, изключително приятен аромат. Плодовете са с размер на слива с елипсовидна форма и когато узреят получават жълт или оранжев цвят. Тези плодове имат ядка, която съдържа 68 - 75% масло. Маслото от ксимения е богато на ненаситени мастни киселини, приблизително 96%. То също така съдържа 40 - 56% олеинова киселина и 5 - 15% ксименова киселина, това са само част от най-важните им вещества. Маслото от ксимения има значителна хранителна стойност, омекотява, хидратира и ревитализира кожата по естествен път. Помага да се запази целостта на клетъчната стена и има ефект против стареене на кожата.

Масло от Мафура

Дървото Мафура (Мити-Май, по известно като Махагон) е вечнозелено с бавнорастяща твърда дървесина, което е достига на височина до 30м. Мафурата има гладка, червеникавокафява кора, тъмни гладки листа и кремаво жълти цветове с приятен аромат. Тя е позната от африканската медицина и от традиционната козметика. Всички части на това дърво - листата, кората и семената се използват. Високото съдържание на мононенаситена олеинова киселина (45 - 55%) осигурява добра устойчивост на маслото. Маслото от мафура също е с високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина (8-13%) + линоленова киселина (1.5%), която тялото не е в състояние да синтезира по естествен път. Маслото от мафура при досег с кожата се преобразува в биологично активни вещества, които лекуват рани, имат антибиотични и противовъзпалителни свойства.

Олио от Арган

С висока чистота, студено пресовано масло от Мароко, наричан още 'течното злато на Мароко'. Жълтото олио е мощен антиоксидант, който предпазва кожата. Олио от арган е с високо съдържание на ненаситени мастни киселини, като омега-6 линолова киселина. Идеален за суха кожа и анти-стареене продукти, успешно премахва радикалите. Олиото от арган има превъзходен вкус, и поради това се използва и в изтънчената кухня.

Олио от Жожоба

Олиото от жожоба се добива от орехоподобните семена на пустинното растение жожоба (основни области на отглеждане: Калифорния, Аризона, Мексико).То е уникално в целия растителен свят, от химична гледна точка всъщност то е течен восък (при стайна температура) и практически не гранясва. Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с алкохоли. Свойствата му са подобни на тези на китовата мас, която е била използвана в миналото. Има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. Нанесено върху кожата създава невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Създаденото от него повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата. Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции.

Олио от Сладък Бадем

Бадемовото олио е почти без миризма, без цвят, получено от ядките на дървото сладък бадем. Те се почистват, студено пресоват се и филтрират за производство на бадемово олио. То е популярно в козметиката, защото е едно от най-стабилните растителни олиа и има неутрален мирис и вкус. Има добри оклузивни свойства, превръща се в добър овлажнител и предпазва кожата от изсушаване. Олиото от сладък бадем е класическо масажно масло, то прониква много добре и е подходящо за всеки тип кожа и всяка възраст. Неговият липиден състав е най-близък до човешкия и поради доброто му въздействие се нарича още 'кожно' масло. Бързо попива, успокоява, омекотява и заглажда кожата. Има много добро въздействие върху суха, чувствителна, застаряваща и изпръхнала кожа. Не дразни и не предизвиква алергични реакции.

Слънчогледово Масло

Маслото се получава чрез горещо пресоване на слънчогледови семена. То съдържа глицериди на олеиновата киселина (33%), линоловата киселина (55%) и малко свободни мастни киселини. За отстраняването им, слънчогледовото масло се обработва със слаб разтвор на натриева основа и след промиване с вода се филтрува през абсорбционна глина. Цветът му е светложълтеникав, със слаба свойствена миризма и приятен маслен вкус. То също е полуизсъхващо масло, подхранва кожата и й придава еластичност. Заради благотворното му влияние върху нея влиза в състава на много козметични продукти и масажни масла.

Хиалуронова Киселина - мощен хидратант

Единственото по рода си средство за свръх хидратация. Jean d'Arcel cosmetique използва висока концентрация биотехнологична хиалуронова киселина, която показва отлични биологични свойства и силен ефект. Хиалуроновата киселина е съществена част от извънклетъчното пространство и допринася не само на способността за задържане на вода от кожата, но и на възстановителния механизъм на тъканите. Хиалуроновата киселина привлича и задържа водни молекули около клетката си в кожата. Една молекула хиалуронова киселина може да се свърже с вода до 600 пъти от собственото си тегло. Нискомолекулярната хиалуронова киселина се използва за проникване в по-дълбоките слоеве на кожата за интензивна хидратация и дълбоко въздействие, а високомолекулярната хиалуронова киселина се използва за постигане на хидратация на повърхността на кожата. В резултат на това съдържанието на влага в кожата се увеличава значително. Кожата е значително по-гладка, тонуса и еластичността й се подобряват, малките бръчки се заличават.

loading...