Назад до Зряла кожа

Нощен Крем с Арган

Арт.№: 11440 Принтирай
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
59.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Неналичен
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Нощен Крем с Арган
Нощен Крем с Арган

Информация

Активни съставки

Борово Масло

Боровото Масло е етерично масло, добито чрез парна дестилация на игли, клонки и шишарки от различни видове бор. То се използва в аромотерапията, като аромат в баня, масаж масло, има дезинфектиращо и антибактериално действие. В козметиката боровото масло се използва се против стареене на кожата, възстановява нейната еластичност, премахва бръчките, намалява торбичките под очите.

Екстракт от Маслина

Маслиновото дърво е уникално растение с произход предимно региона на Средиземно море, наречен още 'люлката на човечеството', и е придобило културно-историческо значение, благодарение на полезните плодове, листа и масло. Плодът на маслиновото дърво е маслината, която без специални обработка не може да се яде сурова поради горчивия й вкус и нейната твърдост. Цветът на маслината зависи от степента на нейната зрялост. Зелената маслина все още не е напълно узряла, но вече е годна за консумация (оттук и името - зелена маслина). Когато маслината узрее напълно, тя променя цвета си и става черна. 90% от маслиновата реколтата от плодове се пресоват за производство на зехтин. В търговската мрежа маслините са предимно разпространени в преработен вид, (пълни с бадеми, чушки, без костилка в маринована форма). Без по-нататъшни мерки за консервиране, маслините в олио имат много дълъг срок на годност дори и без допълнителни методи на съхранение, това е много важно за горещите средиземноморски страни. Екстрактът от маслина предоставя на кожата така необходимата свежест и жизненост.

Екстракт от Овес

Овесът е широко разпространена зърнена култура с произход от Африка. От древни времена овесът е добре познат на фито-медицината и се е ползвал като домашно приготвено лекарство. Овесът има силни защитни свойства и се прилага при кожни обриви, екзема и измръзване. Учените са открили около хиляда различни вещества в овеса, от тях най-значими за козметиката са: аминокиселини, витамини, баласти, микроелементи и флавоноиди. Овесът има противовъзпалително и заздравяващо раните действие, притежава и антибиотичен ефект. Той успокоява кожата и я прави мека и еластична, подобрява защитните и възстановителни й функции. Високото съдържание на микроелементи манган и цинк, много незаменими мастни киселини и витамини от В-групата е допълнително предимството на овеса. Предпазва от загуба на влага, чрез което хидратацията става значително по-трайна.

Екстракт от Розмарин

Изключително ароматен и съживяващ растителен екстракт, който засилва чувството на благосъстояние, стимулира кръвообращението и действа бактерицидно. Екстрактът от розмарин се добива от цветовете и листата на растението, с нотки на евкалипт, камфор, смола и леко горчив вкус. Името розмарин е взето от латински ros marinus, и означава 'морска роса'. Екстрактът от розмарин е мазен - дължи се на слънчогледовото масло. Листата на розмарина съдържат силно етерично масло и са богати на феноли. Външно, розмаринът действа за стимулиране на кръвообращението и следователно се използва за бани при лечението на сърдечно-съдовата недостатъчност, както и циркулационни нарушения, а също подагра и ревматизъм. Маслото от розмарин има силен антисептичен ефект, изключителен антиоксидант и предпазва кремовете от гранясване. Екстрактът от розмарин действа като мощен активно бактерицидно вещество, без да дразни чувствителността на кожата. На роговите клетки екстрактът от розмарин предлага защита срещу оксидативен стрес, вредни влияния на слънцето и околната среда. Често се разглежда като прехващач на свободните радикали. Розмаринът е активно вещество, което засилва метаболизма, той е един от огнените елементи, и е най-важното от 'червените масла'.

Масло от Ксимения - вид жълта слива

Ксимения /Ximenia americana/ е малко разклонено дърво със сходни на слива жълти плодове, което произхожда от Етиопия и саваните на Африка, но се среща и в Австралия, Индия и в Америка. Ксимения има прилика със сандалово дърво и се нарича също 'фалшиво сандалово дърво'. Цветовете на ксимения са зеленикавобели със силен, изключително приятен аромат. Плодовете са с размер на слива с елипсовидна форма и когато узреят получават жълт или оранжев цвят. Тези плодове имат ядка, която съдържа 68 - 75% масло. Маслото от ксимения е богато на ненаситени мастни киселини, приблизително 96%. То също така съдържа 40 - 56% олеинова киселина и 5 - 15% ксименова киселина, това са само част от най-важните им вещества. Маслото от ксимения има значителна хранителна стойност, омекотява, хидратира и ревитализира кожата по естествен път. Помага да се запази целостта на клетъчната стена и има ефект против стареене на кожата.

Масло от Шеа

Това е естествено срещан растителен липид, добит от ядки на орехи от шеа дърво. Дървото расте най-вече в Централна Африка, има ядки наподобяващи на сливи, които съдържат мазнини до 50%. Маслото от шеа съдържа витамин Е, алантоин и различни каротини. То предпазва кожата от дехидратация, прониква добре и възстановява липидите, има омекотяващ и лечебен ефект. Маслото от шеа създава върху кожата тънък защитен слой и има естествен слънцезащитен фактор.

Олио от Арган

С висока чистота, студено пресовано масло от Мароко, наричан още 'течното злато на Мароко'. Жълтото олио е мощен антиоксидант, който предпазва кожата. Олио от арган е с високо съдържание на ненаситени мастни киселини, като омега-6 линолова киселина. Идеален за суха кожа и анти-стареене продукти, успешно премахва радикалите. Олиото от арган има превъзходен вкус, и поради това се използва и в изтънчената кухня.

Олио от Жожоба

Олиото от жожоба се добива от орехоподобните семена на пустинното растение жожоба (основни области на отглеждане: Калифорния, Аризона, Мексико).То е уникално в целия растителен свят, от химична гледна точка всъщност то е течен восък (при стайна температура) и практически не гранясва. Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с алкохоли. Свойствата му са подобни на тези на китовата мас, която е била използвана в миналото. Има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. Нанесено върху кожата създава невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Създаденото от него повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата. Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции.

Розово Масло

Розовото масло се получава чрез парна дестилация и има едни от най-ценните и забележителни аромати. Розовото масло е широко използвано в козметиката и парфюмерийната индустрия, заради неговия цялостен молекулярен състав, оздравяващи, разкрасяващи и терапевтични свойства, както и многопластовият и дълбок аромат.

Слънчогледово Масло

Маслото се получава чрез горещо пресоване на слънчогледови семена. То съдържа глицериди на олеиновата киселина (33%), линоловата киселина (55%) и малко свободни мастни киселини. За отстраняването им, слънчогледовото масло се обработва със слаб разтвор на натриева основа и след промиване с вода се филтрува през абсорбционна глина. Цветът му е светложълтеникав, със слаба свойствена миризма и приятен маслен вкус. То също е полуизсъхващо масло, подхранва кожата и й придава еластичност. Заради благотворното му влияние върху нея влиза в състава на много козметични продукти и масажни масла.

Хиалуронова Киселина - мощен хидратант

Единственото по рода си средство за свръх хидратация. Jean d'Arcel cosmetique използва висока концентрация биотехнологична хиалуронова киселина, която показва отлични биологични свойства и силен ефект. Хиалуроновата киселина е съществена част от извънклетъчното пространство и допринася не само на способността за задържане на вода от кожата, но и на възстановителния механизъм на тъканите. Хиалуроновата киселина привлича и задържа водни молекули около клетката си в кожата. Една молекула хиалуронова киселина може да се свърже с вода до 600 пъти от собственото си тегло. Нискомолекулярната хиалуронова киселина се използва за проникване в по-дълбоките слоеве на кожата за интензивна хидратация и дълбоко въздействие, а високомолекулярната хиалуронова киселина се използва за постигане на хидратация на повърхността на кожата. В резултат на това съдържанието на влага в кожата се увеличава значително. Кожата е значително по-гладка, тонуса и еластичността й се подобряват, малките бръчки се заличават.

loading...