Начало Медия Статии Козметология 4 метода за почистване на лицето в козметичният кабинет - кой е най-подходящия за вас? 2 част

Медия

4 метода за почистване на лицето в козметичният кабинет - кой е най-подходящия за вас? 2 част

7163

3. Апаратно почистване на лицето – ултразвук, вакуум, четка или галваник?

Абсолютно всеки метод на почистване на лицето в козметичен салон ще бъде много по-ефективен от самостоятелно почистване у дома, но е препоръчително да се прилага само от доказан специалист. Това се отнася и за апаратното почистване на лицето - резултатът зависи от избрания професионален козметик.

Какви са различните видове апаратно почистване на лице и кой метод е по-добре да изберете?

- Ултразвуково почистване на лицето. Ултразвукът оказва мощно противовъзпалително, антибактериално и почистващо действие, повишава еластичността на кожата и стяга порите, предотвратява появата на акне и комедони. Ако имате чувствителна кожа, този метод ще ви допадне, защото ултразвуковото почистване е много по-щадящо, отколкото мануалното. Тази процедура се извършва с помощта на ултразвукова шпатула и контактен гел (напр. алое вера гел), с която се минава по повърхността на кожата за 15 минути. След това се прилага маска на кожата с успокояващ ефект. Цялата процедура отнема от 30 до 40 минути.

 

- Вакуум. Процедурата идеално подхожда за всички дами с мазна кожа, комедони, акне, както и за жени със застаряваща кожа. Самата процедура представлява „издърпване“ на съдържанието от запушените пори чрез специален апарат, оборудван с вакуумна тръба. Първо козметологът ще обработи с уред за пара кожата, за да се отворят порите, и след това ще проведе процедурата, която е почти безболезнена. Трябва да се отбележи, че след това прочистване резултатът е видим веднага – тенът на лицето се подобрява и уеднаквява, значително се повишава еластичността на кожата, а всички комедони изчезват. Процедурата трае от 30 до 40 минути, в зависимост от кожните проблеми.

- Четково почистване. Този четков пилинг се извършва с помощта на специален козметичен уред, към който е прикрепена четка. С тази четка се осъществява почистване на най-горния слой на епидермиса, като това премахва мъртвите клетки на кожата, подобрява се кръвообращението и клетките започват да се регенерират по-бързо. Този метод е подходящ за жени с чувствителна и лющеща се кожа, които нямат сериозни проблеми и възпаления, защото четкането има мек и краткосрочен резултат. Тази процедура се трае от 30 до 40 минути, в зависимост от дюзите.

- Галванизация. Тази процедура се извършва с помощта на устройство, което произвежда ток с ниска честота. Токът безболезнено омекотява мазните участъци, отваря порите, почиства нечистотията и разтваря себума. Това е моментът, в който козметологът ще премахне с памучен тампон всички замърсявания. Процедурата изисква консултация със специалист. Галванизацията отнема около един час.4. Маски за почистване на лице

Най-популярната процедура в салоните за красота днес са маските за почистване на лице.
Имайте предвид, че те осигуряват само краткосрочен, но веднага видим ефект.

- Маските се избират персонално за всяка жена, като се отчита типът кожа и проблемите с кожата, взема се предвид и желания резултат.

- Вариант за почистваща маска е пилинг-маската - тя се нанася върху лицето, което е предварително обработено с пара или със специални загряващи кремове.

- Маската се нанася за 20-40 минути. През това време компонентите проникват в кожата, разтварят се мазнините, пъпките и замърсяванията.

- След процедурата кожата веднага става чиста, мека и еластична, но резултатът е краткотраен.

- Този метод на почистване на лицето подхожда перфектно за всички дами, тъй като се избира маска за всеки тип кожа индивидуално.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ