Начало Медия Статии Козметология 4 метода за почистване на лицето в козметичният кабинет – кой е най-подходящия за вас? 1 част

Медия

4 метода за почистване на лицето в козметичният кабинет – кой е най-подходящия за вас? 1 част

11935

Известно е, че въздухът в големите градове значително разваля състоянието на епидермиса - повърхностният слой на кожата ни. Комедони, липоми и пъпки са неща, които никой не иска да има върху лицето си и затова е необходимо да се полагат компетентни грижи, за да се радваме на чиста, здрава и гладка кожа. 

Има различни методи за почистване на лицето в салоните за красота, но кой е най-подходящия за вас?

1. Механично почистване на лицето /базисна терапия/

Въпреки съвременните постижения в областта на козметологията, механичното действие върху кожата на лицето все още е един от най-ефективните методи за почистване му.

Какво представлява тази процедура?

Има няколко основни неща при провеждането на механичното почистване на лицето:

  • Преди да започне процедурата, кожата на лицето се почиства от грима с памучни тампони и подходящ тоник или лосион. След това с помощта на специална апаратура ще се насочи тънка струя пара към лицето, за да се отворят порите. Това е много важно, защото ако порите не са отворени, механичното почистване ще бъде доста болезнено и неприятно. Освен с пара, за хора, които имат много чувствителна кожа, може да се използва т.нар. ензимен пилинг, който ще омекоти роговия слой и ще отвори порите, за да се почистят от натрупаната мръсотия и себум.
  • След това козметологът ще почисти кожата от комедони, милиуми и пъпки, като използва ръцете си и с помощта на специални инструменти. Много е важно всичко да бъде направено със стерилни инструменти и с помощта на специални салфетки на пръстите.

  • След като процеса на почистване на кожата е приключил, обикновено се нанасят на лицето няколко маски последователно: първо дезинфектираща, след това витаминна, а накрая овлажняваща. Разбира се, според категорията на салона и по преценка на специалиста- козметолог, може да се направят допълнителни процедури за още по-добър краен резултат, като например въвеждане на висококонцентрирана ампула с помощта на уред с ултразвук.
  • На финала се прилага подходящ крем, ВВ крем или слънцезащитен продукт.
  • Нужно е да отбележим, че тази процедура оставя зачервявания и следи, които ще бъдат видими още 1-2 дни след нея, така че не трябва да я правите в навечерието на важно събитие.
  • Също така, след процедурата не е желателно измиване на лицето в следващите 12 часа, а следващите 3 дни е по-добре да се въздържате от средства за придобиване на тен и от използването на химически козметични средства.


2. Почистване на лицето чрез различни видове пилинг

Пилингът е щадящ и мек начин за почистване на кожата от досадните комедони, който ще направи кожата по-гладка, блестяща и копринена.

Какви са различните видове пилинг?

- Механичен пилинг. Този пилинг се извършва с помощта на специална четка с въртяща се глава. Използват се специално подбрани ексфолианти от плодови костилки, кафе или ядки. Извършва се след обработката на лицето с пара за 10 минути. Механичната ексфолиация ще ви избави от всички неравности, дори може да премахне леки белези. Цялата процедура е около 30 минути.

- Химически пилинг. Химическият пилинг може да бъде среден, дълбок и повърхностен. Предварително почистената кожа се намазва със специални разтвори, съдържащи различни киселини. Химическият пилинг е подходящ по-скоро не за почистване на кожата от замърсяване, а за да се избавите от малки белези и всичко останало, което разваля дори цвета на кожата. Процедурата отнема около 30 минути до един час.

- Плодов пилинг. Този вид пилинг е най-безопасният и най-приятен, тъй като кожата след процедурата е бързо възстановена. Използват се натурални плодови киселини. Популярни плодови киселини са винените, млечните, гликоловите, от ябълка и от лимон. Трябва да се отбележи, че този вид пилинг има много силен ефект против стареене. Процедурата трае около 20-25 минути.

- Диамантен пилинг. Това е една от най-популярните процедури в салоните за красота, известна още като диамантено микродермабразио. По време на процедурата, кожата се шлифова с помощта на специално устройство с дюза с абразиви от диамантен прах. Клетките се обновяват, а самата кожа не е повредена. Процедурата продължава около 20-30 минути.

Трябва да се отбележи, че всеки вид пилинг е противопоказан по време на бременност или по време на кърмене, при наличие на херпес, отворени рани и влошено акне, както и ако сте алергични към компонентите на пилинга. Ако имате доброкачествени или злокачествени тумори, брадавици или бенки, също не се препоръчват такива процедури.

 

Следва част 2

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ