Начало Медия Статии Полезни съвети 3 метода да направим порите си по-малки - Метод 2 и Метод 3

Медия

3 метода да направим порите си по-малки - Метод 2 и Метод 3

806

Метод 2: Използвайте грим за прикриване на порите

 

Стъпка 1

Не забравяйте да използвате основа под вашия грим. Ако поставите база на кожата си, преди тя да приеме окончателния слой грим, то той ще изглежда по-гладък и по-равномерен. Както много гримьори са свикнали да казват: "Да не сложите основа е престъпление". Бъдете сигурни, че ще включите това в сутрешната си подготовка за деня, за да изглеждат порите ви видимо по-малки.
Ако вече сте приложили грим, но сте забравили основата, не се ядосвайте. Можете да приложите някои видове основи за грим отгоре върху грима, но трябва да се уверите, че тя е специално предназначена за тази цел. 

 

 

Стъпка 2

Използвайте коректор. Коректорите се използват за придаване на кожата по-равномерен цвят, да се прикрият пъпки и силно разширени пори. Доверете се на коректори, които траят 12+ часа.

 

Стъпка 3

Почиствайте гримът си старателно всяка вечер. Каква е ползата от вашия грим, ако след като го използвате, той допринася за вашите запушени и разширени пори? Не е добра идея, нали? Не забравяйте да почистите грима, преди да отидете да спите. Включете това в обичайния режим за грижа за кожата. Не забравяйте, че запушените пори изглеждат по-големи, отколкото чистите пори.
Ако сте от типа, който понякога прескача измиване преди лягане, вземете си кърпички за отстраняване на грим и ги дръжте близо до леглото си, така че да можете да ги използвате в краен случай.

 

 

 

Метод 3: Обърнете внимание на други фактори

 

Стъпка 1

Пийте много вода през целия ден Водата е жизнената сила за вашите органи. Те се нуждаят от нея, за да останат живи и да бъдат здрави. Някои лекари препоръчват пиенето на поне 2 литра вода на ден, а други препоръчват да се пие вода, когато сте жадни. Говорим за питейна вода - ограничете до мимимум сладките безалкохолни напитки, сокове, както и енергийните напитки от вашия режим - това може да помогне порите да изглеждат по-малки.

 

Стъпка 2

Обърнете внимание на диетата си. Въпреки, че не е  още научно доказано, много хора вярват, че нездравословното хранене могат да допринесат за разширяване на порите. Това е, защото неправилния хранителен режим съдейства за прекомерното производство на себум, който е заклещен в порите и им пречи да изглеждат добре.

 

 

Стъпка 3

Бързо решение е да обтриете лицето си с кубче лед за свиване на порите. Знаем, че ледът може да свие порите, тъй като свива кръвоносните съдове и стяга кожата. В краен случай, ако се нуждаете от по-малко видими пори за кратък период от време, опитайте този трик.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ