Начало Медия Статии Козметология Чудодейната сила на витамин С

Медия

Чудодейната сила на витамин С

846

За полезното действие на витамините в организма се знае отдавна и за никого не е тайна колко  ползи носи тяхната консумация. Витамините действат по еднакъв начин на клетките в огранизма, и тяхното прилагане в продукти за подмладяване е толкова важно и полезно, колкото и приемането им като хранителна добавка. И ако преди десетина години витамин С не е бил толкова широко използван заради своята нестабилна на окисляване молекула, днес този въпрос не стои. Отдавна се прилагат формули за  стабилизиране и бавно отлагане на витамин С.

Един от най-често срещнатите причинители на остаряването е срещатата със свободните радикали, които са резултат от неизбежната среща със слънчева радиация, уличен прах и изгорелите автомобилни газове на големият град. Но витамин С има силата да обезвреди свободните радикали. Къде да го открием ли? Цитрусите, люти чушки, ягоди, шипки  са същински склад за витамини, които обгръщат кожата и й дават естествени сили. Кой не иска да изглежда млад? И кой би предпочел да остарее лесно?

Витамин С играе главна роля в синтеза на колаген и прави кожата еластична и гладка.  Освен това има отлични противовъзпалителни свойства и универсално антиалергично действие. Витамин С участва активно в обмяната на въглехидрати и има силно имуностимулиращо действие, участва в процесите на пигментообразуването и накрая има уникален регенериращ ефект. Стабилизираният витамин С е много привлекателна съставка за кремове с избистрящо действие и неговата употреба носи мигновена енергия на клетките. Това придава ново сияние и свежест на кожата. Кой е по-големият проблем за една жена? Да има бръчки или да има посърнала кожа? Разбира се, че второто. Красотата и стилът не се ограничават да изброят колко са бръчките на лицето и колко са петната по кожата. Когато видим една жена ние веднага добиваме усещане за това дали тя изглежда свежо. Витамин С в храната и в продуктите за красота носят точно този заряд – сияние и свежест. Но ако си мислите, че само Витамин С в цитрусите ги прави толкова полезни, то знайте, че бялата част на кората и ципите се крие чудодейна група растителни съединения- биофлавоноиди, лимонова кора и пектин. За това не се колебайте да пиете цитрусов сок всеки ден и винаги предпочитайте кремове и ампули с витамин С за сияйна кожа.

Като специалисти ви препоръчваме уникалната ампула ARCAYA Vitamin C, която е ампула на годината за 2014 г. Това е екстракт от Витамин С, който е колагенов стимулант  и има анти-пигментанция. Ампулата е с високо чувствителен, чист дериват от витамин C, който се трансформира във витамин C от собствените ензими на кожата. Това е единственият начин, по който витамин С може да работи в по-дълбоките слоеве на кожата. Витамин C има свойства за стимулиране синтеза на колаген и влияе пряко върху регенерацията на еластичните и колагенови влакна. Има просветляващ ефект, като усилва блясъка на кожата и лицето придобива порцеланов-подобен вид. 

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ