Начало Медия Статии Козметология Фотон терапия с LED светлини или как светлината лекува кожата ни

Медия

Фотон терапия с LED светлини или как светлината лекува кожата ни

8864

Фотон терапията с LED светлини е един от съвременните неинвазивни методи за решаването на козметични проблеми и превенция на свързаните с възрастта промени, в това число корекция на бръчки, изглаждане и стягане на кожата и тялото, хидратация и подобряване на цялостния профил на кожата, лечение на акне, белези, пигментация, разширени капиляри, избелване на зъби.

LED светлинната терапия работи чрез излъчване на терапевтични (безвредни) дължини на вълните на светлината върху кожата. След това кожата е в състояние да използва тази светлина (под формата на фотони), за да се стимулира клетъчната регенерация и производство на колаген и еластин, да се намалят на възпаленията и да се ускорят заздравителните процеси. Същевременно се подобрява микроциркулацията и метаболизма на клетките, което допринася за подновяване и обновяване на кожата.

 

 

Различните светлини оказват различен ефект върху кожата.

Червената има ясно изразен анти-ейдж ефект и спомага за регенерацията на клетките.

Зелената се справя успешно с възпаленията по кожата, редуцира тъмните кръгове около очите, просветлява тена на лицето.

Синята светлина е подходяща при третиране на акне, свръхчувствителна кожа, елиминира пъпки от различен характер и има антибактерицидно действие.

Жълтата подобрява микроциркулацията на кръвта, подобрява функцията на лимфната система, активира естествената функция на клетките.

Виолетовата ускорява регенерацията на клетките.

Синьо-зелената намалява появата на спукани и разширени капиляри.

Бялата просветлява тена, намалява пигментните петна и струпванията на меланин.


Тази технология ефективно доставя терапевтични активни компоненти през микропорите в по-дълбоките слоеве на кожата под въздействието на светлинните вълни. Чрез промяна на дължината на вълната на светлината, може да се работи върху различни части на лицето и тялото, като се използват подходящи козметични средства, за да се отговори на специфичните естетически проблеми.

Процедурата се прави със специална апаратура със светлинен накрайник (диоден), който излъчва няколко цвята студена светлина (LED) с точно определена дължина на вълната. Светлината активира фоторецепторите в кожните клетки, които произвеждат енергия за усвояване на активни компоненти в кожата. В следствие на повишения клетъчен метаболизъм се стимулира производството на колаген в тъканите.

Процедурата е подходяща за всички мъже и жени с кожни проблеми. Може да се комбинира с други процедури като почистване на лицето, ултразвуков пилинг, микродермабразио, терапии за лице, лифтинг процедури.

За добър и видим ефект са необходими 8-10 процедури 2 пъти в седмицата.

 

Показания за фотон терапия

 • Лечение на акне
  Лечебната синя светлина действа директно върху самия проблем, като унищожава на бактериите, които причиняват акне. Нормализират се мастните жлези, порите стават по-малко видими, кожата става гладка и чиста.
 • Корекция на свързани с възрастта промени
  Чрез подобряване на микроциркулацията на кръвта и увеличаване на доставките на кислород на клетките, кожата става по-еластична и хидратирана. Клиничните проучвания показват, че под влиянието на светодиодите в епидермиса се увеличава количеството на колаген и еластин, леките бръчки са загладени, а дълбоките бръчки са по-малко забележими, като цяло се забавя процеса на стареене.
 • Лифтинг ефект
  Фотон терапията помага за подобряване на тургора на кожата, стягат се тъканите на лицето и тялото. Това решава проблема със загубата на еластичност на зрялата кожа.
 • Лечение на пигментация
  Фотон терапията се оказа много полезна при лечение на пигментация, включително дълбоки и възрастови петна.
 • Лечение на кожни наранявания
  Светодиодите се използват за възстановяване на кожата след слънчево изгаряне, лечение на леки изгаряния след интензивна пулсираща терапия, спомага за подобряване на състоянието на кожата при розацея, разширени и спукани капиляри, белези.
 • Избелване на зъби
  LED въздействие със сините вълни и специален козметичен гел ще възстанови естествения цвят на зъбния емайл, ще заличи последиците от злоупотребата с кафе, силен чай, цигари и др., като не се нараняват и не се увреждат по-дълбоките слоеве на емайла.

 Предимства на фотон терапията с LED светлини:

- Безопасност
- Неинвазивна процедура
- Подходяща за всеки фототип кожа
- Няма странични ефекти
- Не изисква възстановителен период

Разбира се, производителите са помислили и за уреди за домашна грижа с LED светлини. Такъв е уреда на ABSystems  с ултразвук, галваничен ток и три вида LED светлини - червен, син и зелен спектър. Комбинацията от тези технологии доставя на кожата необходимата грижа, като осигурява проникване на козметичните съставки в дълбоките слоеве на кожата, червената светлините от своя страна регенерира клетките, синята светлина има антибактериален ефект, а зелената светлина стимулира нивата на водно съдържание на клетките.

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ