Начало Медия Статии Полезни съвети Упражнения за отслабване на лицето: какво трябва да знаем?

Медия

Упражнения за отслабване на лицето: какво трябва да знаем?

10258

Упражненията за отслабване на лице не трябва да се разглеждат като самостоятелен метод за справяне с мастни отлагания в областта на лицето. С помощта на такава гимнастика може значително да се стегне кожата, да се укрепи мускулатурата и овала на лицето да стане по-изчистен. Този вид упражнения имат смисъл, когато няма общи проблеми с наднорменото тегло. При общо затлъстяване е необходимо, на първо място, корекция на храненето, в идеалния случай - персонална диета, съставена с помощта на опитен диетолог. Културистите често използват протеинова диета за така нареченото "изсъхване" на тялото, която е за изгаряне на мазнини.

Случва се също така да намалите теглото си, докато сте на диета, но премахване на двойна брадичка не се получава. Тогава на помощ идва пластичната липосукция на двойна брадичка. Но дори и там, където диетата дава желания резултат, не всичко е толкова розово. Често, след диета кожата е отпусната в проблемните области, като едно от тези места е именно двойната брадичка. При тежките случаи не може без хирургически лифтинг на лицето, но при по-леките можете да решите проблема с помощта на гимнастика за лицето.

Такива упражнения имат смисъл когато няма проблеми с наднорменото тегло, но е налице един вид подпухване на лицето.

Не са необходими особени способности за изпълняване на комплекса от упражнения за отслабване на лицето. Но да се съблюдава регулярност в изпълнението им е много важно.

 

 

 

Упражнения за повдигане на бузите

Има един много лесен и ефективен набор от упражнения за лицето с помощта на устните. Можете да направите една проста комбинация от само три упражнения:

1. Отворете широко устата си и максимално изпънете езика си, доколкото е възможно. Трябва да чувствате силно напрежение. След 7 секунди приберете езика си и направете устните във формата на тръба. След 5 секунди затворете си устата и леко стиснете зъби.

2. Разтегнете плътно затворените си устни до максимално широка усмивка.

3. За 10 секунди силно издуйте бузите си, след това отпуснете мускулите.


Упражнение за коригиране на назолабиалните гънки

Силно повдигнете ъглите на устата, усмихнете се и останете така в продължение на половин минута.

Упражнения за укрепване на мускулите на брадичката

Нищо не разваля формата и овала на лицето и не добавя повече години на външния вид от увисналата двойна брадичка. Ето защо тези упражнения са много важни в целия комплекс от упражнения.

1. Седнете с изправен гръб, вдигнете лицето нагоре, издайте долната челюст напред и издърпайте долната устна към носа в продължение на 15 секунди. Бавно върнете на място устната си и отпуснете лицето си.

2. Седнете с изправен гръб, вдигнете лицето нагоре, издайте долната челюст напред и ваведете главата си надясно. Издърпайте долната устна към носа в продължение на 7 секунди. Повторете същото на лявата страна. Бавно върнете на място устната си и отпуснете лицето си.


Времето, необходимо за тези упражнения е не повече от пет минути на ден. След известно време ще постигнете видими положителни резултати в отслабването на лицето, което ще придаде овална яснота и изразителност.

 

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ