Начало Медия Статии Естетична дерматология Термаж – новата ера в подмладяването

Медия

Термаж – новата ера в подмладяването

2497

Ако се интересувате от изглаждане на бръчките и стягане на кожата си, пластичната хирургия вече не е единственият вариант. Така наречаната процедура Thermage® използва безопасна, клинично тествана радиочестотна терапия за стягане на кожата и изглаждане на видимите признаци на стареене около очите, по лицето и тялото.

Какво е Термаж?

Термаж е неинвазивна и нехирургична процедура, която се използва за стягане и повдигане контура на кожата само с една интервенция, като стимулира естественото обновяване на колагена и придава цялостен подмладен външен вид, без да се налага клиничен престой, като работи най-добре на следните области:

- лицето – увисване на кожата, бръчки и фини линии, увиснали бузи, назолабиални бръчки, бръчки около очите 

- клепачите – сбръчкана и излишна кожа по горния клепач; т.нар. „уморени” очи

- горната страна на ръцете

- шията и гърдите

- тялото – набръчкана и отпусната кожа на корем, колене, ръце, крака, седалище

Термаж може да се извърши и по челото, за да се повдигнат веждите и да се направят очите да изглеждат по-отворени. На клепачите с процедурата Термаж при леки до умерени проблеми може да получите доста хубав резултат. Технологията може да се използва и за оформяне на тялото, за да се коригират евентуални неравности по кожата и отпускане, както и временно намалява появата на целулит.


Как действа Термаж?

Процедурата Термаж използва уникална радиочестотна (RF) енергия, за да се създаде единен загряващ ефект в дълбоката дерма, като същевременно охлажда повърхността, за да я предпази. Това дълбоко нагряване стяга съществуващия колаген и стимулира производството на нов колаген. С течение на времето, увисналата и набръчкана кожа става стегната и гладка, бръчките са намалени, постига се лифтинг и оформяне на цялостния контур на лицето. Резултатът е по-младежки вид и стягане на кожата.

Какви резултати мога да очаквам от Термаж?

Рузелтатите от проучване, направено през 2007 г. сочат, че при 87% се наблюдава известно незабавно стягане, 92% са констатирали стягане шест месеца след лечението, а при 94% от пациентите е установено, че резултатите от лечението са изпълнили техните очаквания. Всички пациенти показват нарастване на колаген в биопсични изследвания, така че дори да не виждате забележим резултат, процедурата следва да помогне за предотвратяване на увисването на кожата през следващата година или две. Като цяло процедурата Термаж е успешна при леко до умерено увиснала кожа.

 

Въпреки че, при някои пациенти има незабавно подобрение, отговорът към лечението при повечето пациенти е постепенно с прогресивно подобрение в сравнение с 1 до 6 месеца. 80-90% от пациентите показват измерими и забележими ефекти след 6 месеца. 

Докога са ефектите от процедурата Термаж?

Проучванията показват, че благоприятните промени на колаген в кожата могат да продължат повече от 2 години в някои случаи. Както при почти всички кожни възстановителни техники, включително и при хирургически фейслифт, симптомите на стареене могат да се върнат бавно, тъй като процесът на стареене и щетите от слънцето продължават.


Какво ще почуствате по време на процедура Термаж?

Ще почувствате кратко усещане за топлина всеки път, когато устройството пулсира. Но то следи температурата на повърхността на кожата и прилага охлаждащ криогенен спрей, който се доставя преди, по време и след прилагането на топлина.  

 

Следва 2 част 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ