Начало Медия Статии Полезни съвети Сънят – оръжие на красотата II

Медия

Сънят – оръжие на красотата II

315

Избор на продукт за нощна грижа

Френски учени стигат до извода, че през нощта действието на съответния крем се увеличава няколко пъти. Според тях 10-14 дневен „нощен курс” с подходящо средство, съдържащо ударна доза антиоксиданти, в някои случаи може да замести дори професионалните подмладяващи процедури. Съвременните нощни козметични продукти овлажняват, подхранват, омекотяват, стимулират клетъчната регенерация, повишават синтеза на колаген.

Трябва да отбележим, че особено важно става употребата на нощен крем с напредването на възрастта, тъй като клетките все по-бавно се обновяват, кожата става по-суха и по-тънка, тенът – нееднороден, появяват се бръчки. Използването само на дневен крем вече не е достатъчно – той не може да попълни недостига на влага, да осигури оптимална и дълготрайна хидратация. Разбира се, възрастта не е единствения критерий, по който да определите дали се нуждаете от нощен крем или не. Прекомерното излагане на слънце или в солариум, ниските температури и студения вятър през зимата, както и някои заболявания, водят до прекалено изсушаване на кожата и нарушаване на нормалната хидролипидна бариера, която я предпазва от агресивните външни въздействия. В тези случаи, независимо от възрастта, също е необходимо да използвате продукт за нощна грижа, който да подпомогне възстановяването на кожата.

20+

Все още не се нуждаете от класически нощен крем. Достатъчно е да използвате хидратиращ нощен продукт, съобразен с вашия тип кожа, както и крем или гел за зоната на околоочния контур. В случай, че кожата ви е много е суха, изберете подхранващ нощен крем с лека текстура. При смесен тип – избягвайте да мажете Т-зоната. Ако сте на тази възраст, може да използвате 24 ч. богат нежен крем от серията BASIC PREVENTIVE на Jean d'Arcel cosmetique. 

30+

До този момент кожата е смогвала да се справи с вредните ви навици – тютюнопушене, прекаляване с излагането на слънце или в солариум, а също така и с отсъствието на подходящи грижи. След 30-годишна възраст обаче започва да „показва” недоволството си – става по-суха и чувствителна, а в деликатната околоочна зона се забелязват първите фини линии. Необходимо е да се ориентирате към възстановяващи нощни кремове, които са богати на активни вещества (ретинол, витамини, антиоксиданти, минерални вещества, екстракти от водорасли и други компоненти). Ние ви препоръчваме Нощен крем с DNA екстракт от хайвер на сьомга от серията COLLECTION CAVIAR на Jean d'Arcel cosmetique. 

40+

Кожата изтънява, еластичността и плътността й намаляват, бръчките стават по-дълбоки. Необходими са специални продукти, богати на мощни активни съставки, които стимулират синтеза на колаген и еластин, минимизират бръчките, изглаждат кожата, отстраняват пигментните петна и предотвратяват появата на нови. Освен това осигуряват мощна хидратация, интензивно подхранване и подобряват метаболитните процеси. Подходящ е Ултра богат нощен крем против признаците на стареене от серията PRESTIGE на Jean d'Arcel cosmetique.

 

Нощната грижа е не просто полезна, а незаменима в случаите, когато нямате време да се възползвате от професионалните процедури в салоните за красота. Затова особено важен момент е правилното използване на крема. Преди нанасянето му задължително почистете кожата от грима и замърсяванията, за да може съставките да проникнат в дълбочина. Нанесете нощния продукт на тънък слой час и половина или два преди лягане, защото кожата трябва първо да усвои активните вещества от крема, а след това да почива. След около 20 минути попийте остатъците със салфетка, за да не се нарушат топлообменът и потоотделянето или да не се получи т.нар. парников ефект и кожата да подпухне. Не използвайте нощен крем за деликатната зона около очите.

Смята се, че активните съставки, съдържащи се в нощния продукт, най-добре се усвояват от кожата от 22 до 4 ч. Нощният продукт „работи”, когато се отпуснете в дълбок сън, при това не по-малко от 6-7 часа.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ