Начало Медия Статии Козметология Съвременните технологии в грижата за кожата

Медия

Съвременните технологии в грижата за кожата

850

Благодарение на съвременните технологии предназначени за грижа за кожата на лицето, последиците от застаряването на населението върху кожата, причинени от наследственост, начин на живот, както и от факторите на околната среда, вече не трябва да се приемат като постоянни. Днес има много опции за подмладяване за хора, които биха искали да намалят бръчките и фините линии, или пък да се излекуват от кожни проблеми като акне и розацея, или да повишат техните навици за грижа за кожата, за да се постигне външен вид, който е здравословен и привлекателен. Ще ви представим някои от най-ефективните и предпочитани технологии в последните няколко години.


Терапия на акне със син спектър на светлината


Този вид светлина използва 465 нанометра и влияе на 0.5 мм в кожата. Има мощно антибактериално и противовъзпалително действие. Синята светлинна терапия действа чрез унищожаване на бактериите, които причиняват акне. Умерено акне, което не е отговорило на други терапии за грижа за кожата на лицето, може да се лекува с тази светлина – базирана терапия, която се прилага в период от няколко седмици. Синя светлинна терапия за акне рядко причинява странични ефекти и не уврежда кожата.

 

 

 

Химически пилинг


Химическият пилинг е популярна техника за грижа за кожата на лицето, в която химически разтвор се прилага към кожата на лицето. Подмладяването е следствие на премахване на горния слой на кожата, където е най-видима проявата на вредното въздействие на слънцето, неравномерната пигментация и бръчките. Химическият пилинг се различава в зависимост от съставките и силата на неговите пилинг свойства. Обикновено се използват киселини – алфа-хидрокси или гликолови. Лек химически пилинг се прилага от лекар или медицинско лице, обучени как да дадат на кожата по-свежа визия чрез този метод. При терапия с по-силен химически пилинг е желателно да бъде приложен от обучен за това лекар, тъй като се отстранява кожа в по-голяма дълбочина, за да се постигне желания резултат - намаляване на белези, бръчки и фини линии.


Интензивната пулсираща светлина - IPL ™ Photofacial


Интензивната пулсираща светлина (IPL ™) е процедура за лицево подмладяване, която може да се използва за преодоляване на последиците от вредното въздействие на слънцето, наследствеността и застаряването на кожата на лицето. Кожни несъвършенства като бръчки, неравномерна пигментация, лунички, розацея, лицеви вени, кафяви петна, както и разширени пори, могат да бъдат елиминирани или значително подобрени с IPL ™ Photofacial лечения. Няма престой след процедурата - можете да се върнете незабавно към нормалните си ежедневни дейности след лечението с IPL ™ Photofacial.

 

 

 

Лазерен пилинг на кожата


Лазерният пилинг на кожата премахва външните слоеве на кожата, които са повредени или неравномерно пигментирани. Стимулира производството на колаген и нови кожни клетки в долните слоеве на кожата. Лазерен пилинг на кожата се използва и за отстраняване или намаляване на бръчките и фините линии по лицето и шията. Кожата на лицето е по-свежа, по-гладка и с по-равномерен тен. Можете да разберете дали сте добър кандидат за лазерен пилинг на кожата, като говорите с квалифициран специалист.

 

 
 

Лазерно стягане на кожата


Лазерното стягане на кожата е усъвършенствана терапия за третиране на бръчки и тяхното отстраняване, като се използва инфрачервена светлина за стягане на кожата без хирургическа намеса. Лазерната светлина доставя топлинна енергия на слоеве под повърхността на кожата, като стимулира производството на колаген и прави кожата да изглежда по-свежа. Много от пациентите смятат, че процедурата е добра алтернатива на традиционния лифтинг, тъй като тя не изисква анестезия, не се използва скалпел и няма време за престой.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ