Начало Медия Статии Полезни съвети Правилната грижа за кожата на възраст 18-25 години

Медия

Правилната грижа за кожата на възраст 18-25 години

3951

Може смело да кажем, че възрастта 18-25 години е прекрасен период, когато при голяма част от младите хора кожата изглежда добре поддържана и красива, без никакви усилия от тяхна страна.

Разбира се, има и изключения, когато юношеството е минало, а кожата все още е проблемна. Но особеностите при грижите за проблемната кожа е отделна тема. При повечето от младите хора на възраст под 25 години, кожата на лицето (и на момичетата и на момчетата), изглежда добре и е достатъчна съвсем минимална поддръжка.

Грешки в грижата за кожата до 25 години

Най-важното нещо в тази възраст - не стигайте до крайности. От една страна младите момичета могат да имат илюзията, че те са извън времето, че винаги ще са млади и красиви, и затова не губят времето и енергията си за грижа за кожата.

За съжаление, това не е вярно и дори в ранна възраст е необходимо да се грижите за кожата си, за да я предпазите от вредните въздействия на околната среда и за предотвратяване на преждевременното стареене. Особено, защото, както казахме, по това време са достатъчни минимални грижи, които не изискват много усилия и ресурси.

 

Но се случва и обратното - когато съвсем млади момичета от най-добри намерения в желанието да пазят кожата си млада и красива, започват да използват подмладяваща козметика и дори средства с анти-ейдж ефект, предназначени за жени след 30-те.

Това също е погрешно, тъй като младата и здрава кожа все още работи много добре и такава помощ се превръща в "лоша услуга" - забавя естествената активност на кожата, и до известна степен допринася за стареенето. Тъй като кожата постоянно получава помощ отвън, тя започва да става „мързелива“ да работи самостоятелно и съответно, остарява по-рано.

Как е правилно да се грижим за кожата на 18-25 години?

На тази възраст са напълно достатъчни три основни етапа на грижи за кожата на лицето:

1. Почистване
2. Тонизиране
3. Хидратация

И, съответно, са достатъчни три вида продукти за грижа за кожата:

1. Почистващо средство
2. Тоник
3. Хидратиращ крем за вашия тип кожа

Като средство за почистване може да използвате гел, пяна или мус за почистване на кожата. За тонизиране са подходящи както професионални тоници за различните типове кожа, така и отвари от билки или минерална вода. За дневен защитен крем е по-добре да предпочетете леки овлажняващи гелове или емулсии.

 

Нощен крем на тази възраст не е необходим. Ако внезапно вечерта, поради някаква причина, имате усещане за стягане или сухота на кожата, можете да приложите същата хидратираща емулсия или гел, които използвате през деня.

Понякога момичетата се оплакват, че просто не могат да изберат за себе си хидратиращ крем за лице – от всички кремове се усилва отделянето на себум, кожата бързо започва да блести или се запушват порите. В този случай е по-добре да се използват себорегулиращи (т.е. за намаляване на мастната секреция) серуми и гелове или емулсии с матиращ ефект.

А по-младите мъже, при които обикновено е увеличена мастната секреция, могат и да не използват овлажнител, ако това не е необходимо. Изключение – при продължително излагане на слънце, всичко, което трябва да се използва е крем със слънцезащитен фактор.

Допълнителна грижа

От процедурите в салон за красота може да се извършва при необходимост почистване на лицето, а при желание - масаж.

Ако желаете наистина да разширите своя домашен арсенал от допълнителни средства за грижа за кожата - можете да използвате някои от средствата за следващата възрастова група - пилинг за домашна употреба, маска за вашия тип кожа, гел за околоочния контур.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ