Начало Медия Статии Лайфстайл Обичате да пътувате? Списък на топ 10 завладяващи дестинации от цял свят 2

Медия

Обичате да пътувате? Списък на топ 10 завладяващи дестинации от цял свят 2

502

6. Гранд каньон: САЩ

Възхваляван като катедрала на природата, гледайки надолу към отвора в земната кора на Големия каньон, вие сте изправени пред два милиарда години геоложкото време. Дълъг 320 км и дълбок 1800 м на места, ако сте опитен турист, може да слезете пеша до дъното на каньона. Изкачете се през националния парк със сал по поречието на река Колорадо, вижте черни мечки, лосове и кондори - или просто да стойте в тихо удивление.

 

7. Колизеумът: Италия

Знаейки, че в този амфитеатър с 50 000 места в смъртоносна битка са загинали 500 000 гладиатори, ще се разходитете в древните римски руини с не малка тръпка. 80 входа с арки и сложен лабиринт от подземни коридори, клетките на животните и рампите - обиколката с екскурзовод е задължителна, за да се разберат напълно страховитите дълбините на това, което е зад колосалните стени.

 

 

 

8. Водопадът Игуасу: Бразилия - Анжертина

Невероятно могъщият водопад Игуасу гръмовно празнува точката, където Рио Игуасу пада върху плато, за да се срещне с Рио Парана. Туристически лодки ще ви отведат около пенообразувани басейни, докато дървени пътеки ви позволяват да стигнете вълнуващо близо до разбиването на водата. Ще бъдете сред 55,000 хектара субтропични гори, където бродят ягуари.

 

 

9. Дворецът Алхамбра: Испания

Един траен символ на 800 години от мавританското владичество през средновековна Испания, дворецът Алхамбра в Гранада доминира над силуета на града. Нейните огромни червени стени се извисяват над гората от кипариси и бряст, на фона на заснежените върхове на Сиера Невада. Изящно украсен, огромен по размер и със сложна структура, дворецът трябва да се види и достоен за всеки списък за пътешествия.

 

 

10. Света София: Турция

Църква, джамия и музей в едно, Света София в Истанбул е построена преди почти 1500 години от византийския император Юстиниан I. Той настоявал катедралата да засенчи тези в Рим и да имитира величието на небесата. Желанието му е било изпълнено в космическите пространства и мозаечните покрити стени на Света София. Тя се превръща в джамия през 1453 г. след османското превземане на Истанбул и национализирана през 1935 г., за да служи като музей.

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ