Начало Медия Статии Естетична дерматология Нестандартните приложения на ботокса: Редуциране на челюстта

Медия

Нестандартните приложения на ботокса: Редуциране на челюстта

4240

Редуциране на челюста с ботокс


Нова техника за лицево преоформяне

Докато силната квадратна челюст може да бъде отчетливо мъжествена и желана при мъжете, много дами желаят една по-мека, по-нежна форма на лицето си. Промяна на формата на лицето от квадратна до по-привлекателната овална форма може да го направи с по-нежен и грациозен вид.
Операция за намаляване на челюста може да бъде единствената възможност за много пациенти. След такава интервенция обаче, пациентите имат дълъг период на възстановяване, непоследователни и неестествени резултати. Най-новата революция при лицевото преофоряне е ботоксът. Той дава възможност за промяна на формата на лицето без скалпел, болка, подуване и без престой.

Редуцирането на челюстта с ботокс е специална техника за намаляване на ширината на прекалено квадратна челюст до по-привлекателната овална или сърцевидна форма. При някои пациенти дъвкателната мускулатура увеличава допълнително ширината на лицето. Ботоксът избирателно отслабва този мускул и с течение на времето това води до общо намаляване на размера му.

 

Специална техника на инжектиране прави това без болка и синини. Много от пациентите отиват в лекарския кабинет в обедната почивка, за да си направят тази процедура и са в състояние да се върнат в офиса веднага след нея. Пациентите обикновено забелязват омекотяване на челюстните мускули в рамките на една седмица и омекване на челюстта за 6 седмици. Някои изследователи на тази техника са забелязали трайни промени на челюстта след 2-3 процедури. Въпреки това, пациентите могат да очакват дългосрочни ползи, но не и постоянни промени.

Добре е да знаете, че някои лични навици могат да бъдат пряко отнесени към вашите уголемени дъвкателни мускули на челюстта. Прекомерното дъвчене на дъвка, на твърди продукти като лед или по-твърди меса, всичко това може да доведе до увеличен голям дъвкателен мускул. Стресът може да доведе до бруксизъм (скърцане на зъбите през нощта), което може да увеличи челюстта.

Предимства

Инжектирането на ботулинов токсин (известен още като ботокс) в мускулите на челюстта, за да се намали размера й е иновативна технология, която е отлична алтернатива на хирургичната операция за намаляне на челюстта.  В някои етноси, има тенденция да се развиват прекалено квадратни черти на лицето. Ботоксът може да намали общия размер на челюстния мускул, което позволява подобрение на лицевите пропорции по неинвазивен начин.
Редуцирането на челюстта е сравнително безболезнена процедура без престой в болница и може да се извърши в офис среда.
Редуцирането на челюстта с ботокс може да постигне подобрение без потенциални усложнения. Няма болка след инжектирането и при хранене. Препоръчва се ограничаването на дъвчене на дъвка и дъвчащи бонбони, твърди меса и други храни, които могат да развият челюстта.
Желателно е второ инжектиране 2-4 месеца след първоначалното лечение. Повечето пациенти не се нуждаят от трето лечение, въпреки това пациенти, които искат допълнителна корекция, това е възможно да се направи. Тези, които търсят по-нататъшно контуриране обикновено могат да правят инжекции на всеки 6 месеца.
Изключително важно за добрият резултат е, лекарят естетичен дерматолог или пластичен хирург, който ще инжектира ботулиновия токсин, да има не само разбиране за естетиката на лицето, но и огромни познания по анатомия на лицето.

Противопоказания

Всеки пациент, който има невромускулно заболяване като Myasthensia Gravis или Lambert Синдром на Eaton не трябва да си инжектира ботокс. Бременни или кърмещи жени, както и пациенти с активни стоматологични и кожни инфекции, също трябва да избягват ботокс.

За разлика от редуцирането на челюстта с ботокс, хирургичното намаляване на челюстта е инвазивна хирургична процедура, включваща рязане на долната челюст (челюстната кост), за да се промени тя до желания размер. Тази хирургична интирвенция може да доведе до проблеми с чувствителността, стоматологични проблеми и болка при дъвчене.

 

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ