Начало Медия Статии Козметология Микродермабразио - микрошлифовка на кожата II част

Медия

Микродермабразио - микрошлифовка на кожата II част

1511

Рискове и ползи от процедурата микродермабразио

Процедурата за лице микродермабразио е безопасна, нехирургична интервенция, често наричана „процедура в обедната почивка”, която осигурява много ползи: намалява или елиминира фините линии на лицето, бръчките и други признаци на стареене; подобрява външния вид на белези от акне и други леки белези, дава на кожата свеж, здрав вид. Тази терапия прави всичко това с почти никакви странични ефекти. И тъй като микродермабразио използва неалергенни кристали за лечение на кожата, то е отлично за лечение на кожа, която е чувствителна към химикали. Микродермабразио не представя никакви сериозни рискове, когато се извършва от квалифициран терапевт. Някои хора могат да изпитат леко дразнене на кожата след терапията. Тъй като кожата на всеки човек и здравната му история се различават до известна степен, рисковете и ползите от микродермабразио трябва да се разглеждат за всеки отделен случай.

Процедурата

По време на терапията микродермабразио, терапевтът минава кожата на лицето със специален уред с ръкохватка, чията глава е обсипана с микрокристали (най-добрият вариант е да са диамантени), които ексфолират кожата и чрез леко засмукване, създадено от системата за микродермабразио, се премахват остатъците от кожа и кристали.

Микродермабразио помага за производството на по-плътни, по-здрави слоеве на кожата; многократните терапии са жизнено важни, защото те насърчават производството на нов слой на клетките на кожата, който съдържа по-високи нива на колаген и еластин. И двата компонента са от съществено значение за здравата кожа и те ще подобрят още повече цялостния облик на вашата кожа. Приблизително пет до дванадесет процедури през две до три седмици, обикновено са необходими, за да извлекат пълните ползи от микродермабразио. Удобна и почти безболезнена, процедурата за микродермабразио отнема само 30-40 минути и често я наричат "обедната почивка на лицето."

Болезнена ли е процедурата?

Процедурата микродермабразио ексфолира мъртвите клетки от повърхността на кожата. Макар че не е болезнено, лечението може да предизвика леко затопляне, тъй като абразивните кристали нежно отлепят старите и повредени слоеве на кожата. След края на процедурата, разкрития слой на кожата обикновено е по-чувствителен и изисква допълнителна защита от слънцето. Прилагане на кремове за хидратиране и успокояване на кожата също може да предотврати потенциално дразнене.

Възстановяване и Резултати

Микродермабразио терапията е една бърза процедура, която може да се извърши в козметичния кабинет по време на обедната ни почивка с малък или никакъв дискомфорт. Третираната кожа може да бъде леко зачервена след лечението, но това обикновено изчезва в рамките на няколко часа. Можете да сложите грим след терапията, за да се прикрият всички видими следи. Резултатите са сред най-благоприятните от всички съвременни неинвазивни процедури. Имайте впредвид обаче, че трайни резултати се постигат само чрез поредица от сесии, извършени в течение на няколко седмици.

Каква е средната цена на лечението?

Цената на процедурата микродермабразио зависи от няколко фактора, включително опита и квалификацията на лицето, извършващо терапията, местоположението на спа центъра, салона или клиниката. Като цяло в България цените варират от 60 до 100 лв.

Какви резултати може да очаквате?

Резултатите от микродермабразио се виждат почти веднага. Само една микродермабразио сесия може да подобри цвета и тена на кожата. След лечение, лицето трябва да има свеж вид и гладка, мека текстура. Въпреки това, системата за микродермабразио е най-ефективна, когато пациентът получава множество процедури на интервали от две до три седмици.

Безопасно ли е?

Да. Едно от най-важните предимства на микродермабразио е неговата безопасност. Това е неинвазивна процедура, с минимални рискове. Когато се извършва от опитен професионалист, процедурата микродермабразио може значително да подобри тена, без да засяга по-дълбоките слоеве на кожата.

Какви са страничните ефекти?

Нормални странични ефекти, свързани с тази терапия са повишаване чувствителността на кожата и риска от слънчево изгаряне. Въпреки това, тези нежелани реакции обикновено са леки и краткотрайни. Рисковете са минимални, но проблеми като инфекции могат да възникнат, ако лечението не е правилно изпълнено.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ