Начало Медия Специалистът съветва Лазерна епилация с SHR - най-сигурната и ефективна процедура за премахване на нежелано окосмяване

Медия

Лазерна епилация с SHR - най-сигурната и ефективна процедура за премахване на нежелано окосмяване

549

Какво представлява SHR лазерна епилация?

SHR - известна също като Super Hair Removal System - е нова, клинично тествана технология и вече успя да спечели доверие и широк успех сред потребителите като система за обезкосмяване, която съчетава всички предимства на вече познатите техники за епилация, лазерна технология и предимствата на пулсиращия светлинен метод.

В същото време след дълги и задълбочени научни изследвания учените успяха да стигнат до консенсус, че със своята висока ефективност системата SHR практически няма недостатъци, идентифицирани в предишните методи - тя е абсолютно безопасна, безболезнена, не причинява изгаряния или отоци, дава 100% резултат на всякакви видове и типове окосмяване и в същото време е абсолютно комфортна за извършване.

В момента, благодарение на неоспоримите си предимства, техниката за премахване на окосмяване SHR е най-модерната през последните години и с право може да се счита за стандарт. Това е максимално мощен и безопасен метод, като в същото време е на достъпната цена на другите процедури за обезкосмяване.

По какво се различава SHR епилацията от другите методи за трайно обезкосмяване?

Основната характеристика на SHR обезкосмяването е висока му ефективност - премахване на всякакви косми от всякакъв тип и зона на кожата, абсолютна безболезненост, както и гарантираното отсъствие на отоци и леки изгаряния след процедурата.

Ако с други видове устройства за отстраняване на нежелано окосмяване се използват къси импулси (200-300 милисекунди), те просто излъчват огромно количество енергия (12-120 J/cm). Такива импулси осигуряват нагряване на косъма и неговите луковици чрез абсорбцията им от съдържащия се в косъма меланин при 65-72°С. Съгласете се, че температурата не е малка. Но освен косъма, кожата и кръвта също съдържат меланин, и като резултат - те имат същия висок коефициент на абсорбция на енергия, произведен от традиционната епилация с IPL, което води до същото нагряване. Това може да доведе до различни неприятни усещания и последствия - болка по време на процедурата, зачервяване, подуване и дори микроизгаряне. Използвайки традиционните техники, за да сведе до минимум дискомфорта си, човек често трябва да използва някакъв вид анестетик, което говори само за себе си.

Каква точно е разликата между SHR системата и традиционните техники IPL и ELOS?

SHR технологията използва напълно различен метод за нагряване на косъма - постепенно, по-слабо, но с чести импулси за по-дълго време (използвайки вълни с ниска енергия /до 10 Hz/ при висока честота на повторение на импулса до 10 пъти в секунда). При достигане на определена температура - устройството преминава от светлинни вълни към вълни с радиочестотен ток, предотвратявайки възможни болки и изгаряния. Това дава предимство на SHR обезкосмяването пред всички съществуващи методи - по-ефективно и безопасно е, като не причинява и най-малък дискомфорт или изгаряне - естествено, в тази ситуация анестетикът не е необходим - изобщо няма да почувствате болка.

Диодният лазер, използван в системата SHR, произвежда 808nm-810nm дължина на вълната на светлината в един импулс, които са насочени само към космените фоликули, за разлика от класическите системи, при които дължината на вълната може да достигне 1200nm и тази вълна не е насочена, а навсякъде, в резултат на това енергията се абсорбира не само от косъма, но и от кожата, като я нагрява до неприятни усещания, а понякога и до изгаряния.

В допълнение, техниката SHR има още един огромен плюс - за разлика от традиционните системи - тя използва сапфирен, а не паладиев връх, който охлажда кожата по време на процедурата, което я прави още по-комфортна.

SHR обезкосмяването включва всички предимства на съществуващите технологии, но заобикаля техните недостатъци. С помощта на SHR епилация можете да премахнете всякакъв вид косми, докато отдавна известните техники за фотоепилация, включително ELOS, не унищожават сивите и много светли косми.

Друга разлика - системата за супер обезкосмяване SHR, благодарение на уникалната си и безопасна техника, ви позволява да правите епилация дори на тъмна и загоряла кожа, това е невъзможно с използването на класически технологии.

Кои зони на кожата и типове окосмяване са подходящи за SHR епилация?

SHR обезкосмяването е подходящо за всички области на кожата с окосмяване. Не оставя необработени петна и позволява абсолютно безопасно, високоефективно и напълно безболезнено премахване на космите върху всякакъв тип кожа, включително със загар.

Благодарение на най-новите разработки методът SHR също така ви позволява да премахвате светли и сиви косми със същата висока ефективност като тъмни, защото системата SHR се основава не само на използването на светлинни вълни (за ефективността на които е важен меланинът, който се съдържа в големи количества само в тъмен косъм), но също така и върху използването на радиочестотен ток, за който не е важно количеството пигмент в косъма.

Трябва ли да се подготвям специално за SHR епилация?

Седмица преди процедурата не е препоръчително да се прави шугаринг, дълбок пилинг или отстраняване на окосмяване с пинсети - всичко това може да доведе до дълбоко и продължително възпаление на кожата или инфекция, което може да направи процедурата за премахване на космите невъзможна.

Ден преди процедурата може да обръснете зоната, където искате да премахнете космите. Това ще улесни специалиста да идентифицира вашия тип косъм и да персонализира устройството според вашите нужди.

Как протича епилация с SHR, какво ще почувствам по време на процедурата?

Повтаряме - SHR обезкосмяването е абсолютно безопасно и безболезнено, не се притеснявайте от изгаряния, използването на анестетик и други „истории на ужасите“, които се отнасят за класическите методи за лазерно премахване на косми и фотоепилация. Всичко това беше преди разработването на методологията на SHR.

И така, процедурата за премахване на нежелано окосмяване с помощта на SHR системата изглежда така:

1. Ако зоните, които ще се третират не са били обръснати предния ден, тогава специалистът обръсва областите, където епилацията ще се извърши, с помощта на самобръсначка за еднократна употреба.
2. След това върху кожата се нанася специален гел - той подобрява проводимостта и прави процедурата по-удобна.
3. С миг на апликатора може да се усети топло изтръпване, но като цяло - усещането е подобно на масаж с топли камъни - по-скоро просто необичайно, отколкото раздразнително. Без изгаряне или болка.
4. Продължителността на 1 процедура зависи от размера на третираната зона на кожата, средно тя е 20-40 минути.

Препоръки след SHR епилация

1. Препоръчително е да избягвате пряка и агресивна слънчева светлина в продължение на 2-3 седмици след процедурата. Но това не винаги е възможно, така че можете просто да използвате слънцезащитен крем с висок SPF по това време.
2. В рамките на 24 часа след процедурата не можете да ползвате солариум. Това може да доведе до хиперпигментация (повишено натрупване на пигмент в кожата).
3. Космите, които се покажат след процедурата (например „спящи“ по време на процедурата, току-що започнали да се появяват на повърхността и други) - трябва да се обръснат или премахнат с крем / пяна / гел-депилатор и да не се отстраняват с пинсети или кола маска - това може значително да намали ефективността на по-нататъшните процедури с SHR.

Има ли противопоказания за тези процедури?

Както при всяка техника, SHR обезкосмяването и фотоподмладяването имат своите противопоказания, които не могат да бъдат игнорирани. Тези процедури не се препоръчват, ако поне един от елементите в списъка по-долу се отнася за вас:

• бременност и кърмене;
• рак и предракови състояния на кожата;
• остри алергични кожни реакции;
• обостряне на всякакви хронични кожни заболявания (лишеен планрус, екзема, дерматит, ихтиоза, лупус еритематозус, кистозна дерматоза и др.);
• алергия към слънчева светлина;
• херпес в острия стадий, както и неразбираеми новообразувания по кожата;
• високо кръвно налягане или коронарна болест на сърцето;
• разширени вени, тромбофлебит;
• захарен диабет;
• келоидна болест;
• кръвосъсирване;
• наличието на метални протези;
• остри инфекциозни заболявания и слаб имунитет

Предлаганите процедури имат ли възрастови или полови ограничения?

Не, няма ограничения за възраст или пол.

Цени и записване на час тук

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ