Начало Медия Статии Козметология Криомасажът - процедура с много възможности

Медия

Криомасажът - процедура с много възможности

1433

Криомасажът е един от методите на криотерапия, който представлява студено масажно въздействие с течен азот или лед по кожата на лицето, главата и тялото. От известно време той е част от програмите за подмладяване на кожата и се използва широко в салоните за красота и в домашни условия.

Криомасажът на лице е една от най-популярните процедури за подмладяване в много страни по света. И това не е случайно, тъй като той помага за премахване на кожни проблеми, облекчаване на възпаления и дори нормализира секрецията на мастните жлези. След процедурата веднага ще почувствате, че кожата ви изглежда по-здрава и по-свежа.

 

Отдавна е доказан фактът, че леда е своеобразен еликсир за младост за кожата на жените, който подпомага нейното хидратиране и подмладяване. Много жени, открили силата на студа,  регулярно посещават салони за красота, където освен процедури като почистване на лице, се предлага и криомасаж.

При краткосрочното съприкосновение на течния азот или леда с повърхността на кожата негативни последици няма. Напротив, изчезват зачервяванията, възстановява се микроциркулацията и се подобрява имунитета.

Криомасажът се използва както самостоятелно, така и с цел подготовка за други козметични процедури, или след тях (за неутрализиране на отрицателни ефекти). Ако се използва течен азот, температурата по време на изпаряването му се понижава до -196 ° С.

Предимствата на процедурата са:

- Физиологични ответни реакции;

- Ефективност;

- Кратка продължителност на процедурите;

- Безболезненост;

- Достъпност и лекота на изпълнение.

Принцип на процедурата

В салоните за красота за криомасаж се използва основно течен азот. Той представлява прозрачна течност без мирис и цвят, с температура на кипене -196 градуса, получена от атмосферния въздух.

Процедурата се извършва по два начина:

1. С помощта на апликатор във вид на дървена пръчка с памучен тампон накрая, който се потапя в термос, пълен с течен азот. Тампонът се движи без да докосва кожата по масажните линии или директно над проблемните зони. Масажни линии: от средата на челото към слепоочията; от назолабиалните гънки и средата на брадичката в посока към скулите; от носа и от очите към ушите; по бузите - полукръг към ушите. Времетраене 3-8 минути.

2. С помощта на специален крио апарат с различни приложения. Това дава възможност за по-точно дозиране на въздействието, в зависимост от възрастта, дебелината на кожата на пациента и степента на нейното изменение. Течният азот се впръсква чрез дюза в течение на 2-3 минути на 1 дцм от повърхността на кожата при ниска скорост на потока на струята.

След завършване на сесията е желателно прилагането на подхранващ крем.

Като цяло, криомасажът на лицето е процедура, по време на която, поради излагането на студ, кръвоносните съдове започват да се свиват, а след това бързо се разширяват. Резултатът от процедурата е активиране на циркулацията на периферната кръв, и като следствие - ускоряване на метаболизма. По това време в организма, а по този начин и в кожата, в огромно количество постъпват различни витамини, аминокиселини, микроелементи и други необходими вещества.

Показания за извършване на криомасаж

- Отпуснатост на кожата (намаляване на тонуса и еластичността), наличието на малки и плитки мимически бръчки по лицето.

- Неестествен цвят на лицето, наличие на отоци и "синини" под очите.

- Старчески пигментни петна, инфилтрати (възпалителни уплътнения).

- Единични пъпки и акне.

- Тежки форми на акне и неговите остатъчни ефекти.

- Алергични реакции и атопичен дерматит.

- Разширени пори и нарушени функции на кожни жлези (мазна и суха себорея).

- Наличие на папиломи с умерена хиперкератоза.

- Поражения на кожата от акари (демодекоза), които паразитират в космените фоликули, мастните и потните жлези.

 

Следва част 2

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ