Начало Медия Статии Естетична дерматология Колагенът като средство за подмладяване

Медия

Колагенът като средство за подмладяване

1376

Инжекциите с колаген са били използвани в продължение на десетилетия за лечение на малки несъвършенства по кожата на лицето, включително запълване на бръчки по челото, назолабиали, хлътвания, пачи крак, както и белези от акне. Колагенът се използва също и за създаване на пълни устни и бузи и може да се използва за манипулации на зони на гърдите, гърба, шията и деколтето. Въпреки това, лицеви колагенови инжекции са далеч от най-често срещаните. В много случаи, лечението на колаген се комбинира с други процедури, като например процедура лифтинг на лицето или лазерен пилинг на кожата. Въпреки че колагеновите инжекции са безопасни, бързи и лесни за администриране, важно е да се търси квалифициран козметичен хирург, с който може да се обсъдят всички налични възможности за процедури с вас.

 

Какво е колаген?

Колагенът е естествен протеин, открит в костите, сухожилията и кожата. Има 27 различни видове естествено срещащи колагени в тялото. Някои колагени, намерени в кожната тъкан, са от съществено значение за силата и еластичността на кожата. С течение на времето, този колаген се разваля, причинявайки на кожата загуба на еластичност, което от своя страна води до набръчкване. В стремежа си да се борят с тези признаци на стареене, много хора се обръщат към колагеновите инжекции. Тъй като е естествен протеин, колагенът има сравнително малко странични ефекти, свързани с неговото използване в козметичните процедури.

 

Кой е подходящ за инжекции с колаген?

Повечето хора, които избират колаген са от 35 до 60 години и резултатът, който биха искали е да се сведат до минимум ранните признаци на стареене. Инжекцията с колагенът може да се използва за постигане на по-пълни и по-чувствени устни, както и да се третират зони около устата и челото, където бръчките са започнали да се появяват отново след предишните козметични процедури. По-възрастните пациенти също могат да се възползват от колагенови инжекции, въпреки че идеалните колагенови кандидати имат кожа, която все още е сравнително гъвкава.

Понеже колагенът е естествено вещество и не се нуждае от операция, за да се постигнат резултати, третирането с колаген е един от най-сигурните начини за хората да подобрят външния си вид. Хората, започнали да забелязват назолабиалните линии около устата, гънки и бръчки на челото, задълбочаващите се линии между веждите, са идеалните кандидати за колагенова инжекция. Като допълнително предимство, с колаген може да уголемите устните си, което ги прави по-пълни и по-чувствени. Като цяло, хората, които избират терапии с колаген се стремят да освежат или подобрят външния си вид, а не лечение на по-напредналите признаци на стареене.

 

 

Общи изисквания

Преди пациента да се третира с колагенови инжекции, трябва да се вземат мерки, за да се избегнат усложнения и да се гарантират отлични резултати. След преглед на медицинската история на пациента по време на първоначалната консултация, за да се изясни дали има някакви фактори, които биха могли да доведат до усложнения, лекарят обикновено изпълнява тест на кожата, за да се определи дали пациентът може да развие алергична реакция към колагена. По време на изпитването, много малко количество колаген се инжектира в предмишницата, и след това се контролира областта за около един месец. Ако има подуване, зачервяване, сърбеж или се развива нещо подобно през това време, пациентът може би не е добър кандидат за лечение с колаген. Ако пациентът няма реакция, лекарят може да предостави указания относно диетата, хранене, пушене, пиене. Тези инструкции са изключително важна част за постигането на оптимални резултати.

 

Дали колагенът подходящ за мен?

Ако сте в добро здраве, на възраст между 35 и 60 години, и все още имате сравнително гъвкава кожа, вие вероятно са добър кандидат за третиране с колаген. Въпреки това, както при всички козметични процедури, важно е всеки, който обмисля инжекции, да има реалистична представа за това какво може да постигне колагена. Трябва да се има предвид, че лечението с колаген е предназначено за справяне с умерени, сравнително ранни признаци на стареене. Той може да бъде отличен начин да се сведат до минимум или дори да се премахнат някои лицеви линии и бръчки, но не е предназначен като антидот на разширено стареене или по-сериозни козметични проблеми. Хората с особено дълбоки лицеви линии или увиснала кожа например, може би трябва да помислят за по-агресивни хирургически опции, като цялостен лифтинг на лицето.

Медицински и здравни съображения

По време на първоначалната консултация, лекарят разглежда внимателно медицинската история на потенциалните пациенти, за да се увери, че отговарят на основните критерии за третиране с колаген. Повечето хора, които са в добро здраве са добри кандидати за инжекции. В някои случаи, обаче, съществуващи заболявания или физически ситуации правят използването на колаген непрепоръчително. Жените, които са бременни или кърмят, например, трябва да отложят лечението, както и хора с някои автоимунни заболявания трябва да избягват употребата на колаген напълно. Освен това, тъй като повечето от колагена, който се използва в козметичните процедури е получен от крави, пациенти с алергия към говежди продукти трябва да искат гаранция от тяхният лекар да използва човешки колаген. Алергията към лидокаин също изисква алтернативи.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ