Начало Медия Статии Полезни съвети Как да си направим пилинг с гликолова киселина у дома?

Медия

Как да си направим пилинг с гликолова киселина у дома?

12068

Гликоловата киселина е естествено производно на захарната тръстика и е част от алфа-хидрокси (АНА) семейството. Приложена локално, тя действа като мек химичeски ексфолиант и е в състояние да проникне и „разхлаби” повърхностния слой на кожата за по-лесното му отстраняване. С течение на времето, последователното използване на гликолова киселина ще изличи повърхностните белези и фините линии. Поради това си качество, тя е обичайна съставка на анти-ейдж продуктите за грижа за кожата. Киселината се използва също за лечение на акне поради мекия си изсушаващ ефект и способността да поддържа порите чисти.

Тук ще ви покажем как можете да си направите домашен пилинг с гликолова киселина с помощта на захар от захарна тръстика и други домакински съставки.

Ще ви трябва:
1/4 чаша бяла тръстикова захар
Лимонов сок
Лъжица
Купа
Крем овлажнител

 

Стъпка 1

Изсипете захарта от захарна тръстика в купа. Да не се използва захар с големи гранули, тъй като може да надраска кожата.

 

Стъпка 2

Добавете лимонов сок към захарта. Разбърква се, докато сместа образува паста. Лимоновият сок съдържа лимонена киселина, друг тип AHA. Комбинирайки го с тръстикова захар се повишава ефективността на пилинга.

 

Стъпка 3

Използвайте пръстите си, за да нанесете пастата по вашата Т-зоната и скули.

 

 

Стъпка 4

Разстелете сместа равномерно върху лицето си с помощта на малки, кръгообразни движения. Започнете от носа и продължете към линията на косата, като се избягват очите.

 

Стъпка 5

Нека сместа да остане на лицето ви в продължение на 10 минути преди да изплакнете с хладка вода.

 

Стъпка 6

Нанесете лек овлажнител за лице, за да се предпази кожата от ефекта на гликоловата киселина на леко изсушаване.

 

Предупреждения

Пилинга с гликолова киселина може да предизвика леко дразнене, зачервяване и лющене. Прекратете употребата, ако тези реакции станат сериозни.
Гликоловата киселина може да доведе до чувствителност на кожата и повишаване на риска от слънчево изгаряне до една седмица след лечението. Носете слънцезащитен или овлажняващ крем, съдържащ висок SPF, за да се предпази кожата от увреждане от слънцето.

Съвети

Използвайте пилинга на лицето ежедневно докато постепенно се разкрие по-гладка, по-ясна кожа.
Сместа може да се запази в продължение на четири дни в хладилника.
Ако имате чувствителна кожа, опитайте замяна на лимоновия сок с вода.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ