Начало Медия Статии Любопитно Истинската история на френския маникюр

Медия

Истинската история на френския маникюр

2389

Вероятно си мислите, че френският маникюр е създаден във Франция? Нищо подобно. Сега ще ви разкажем истината за неговото появяване в света на красотата.

Чували ли сте за г-н Джеф Пинк? Вероятно много малко хора знаят, че това е човекът, създал една легенда, известна в цял свят като „френски маникюр”.

Началото е поставено през 1976 година. По това време Джеф Пинк е собственик на магазин на едро за продукти за маникюр в град Тарзана, Калифорния, а булевард Вентура е „световната столица”  на салоните за маникюр. Джеф Пинк има репутацията на единствен доставчик на продукти за тези салони, както и за снабдяването на студиата в Холивуд.

Всичко започва, когато един от режисьорите в Холивуд се обръща с молба за съвет и помощ към Джеф Пинк и споделя, че по време на снимки непрекъснато се налага заедно със смяната на тоалет, грим и прическа на актрисите, съответно и смяна на цвета на маникюра, който трябва да е в хармония с цялостното излъчване на героинята във филма. Често трябвало да се правят по три и повече маникюра на ден, което е загуба на поне 3-4 часа от времето за снимки. Джеф смята, че може да му помогне, като предложи цвят, подхождащ на всеки тоалет, независимо от цветовете и нюансите, в които е решен. Връщайки се в офиса си, той забелязва продукт, който по това време е много модерен – бял молив, използван от жените за оцветяване под ноктите, за да изглеждат чисти, бели и красиви. Проблемът е в това, че след измиване на ръцете белият цвят също се отмива. Джеф решава да създаде ефектен бял лак за нокти и въпреки протестите на съветниците си, които изпитват съмнения относно налагането на подобен продукт на пазара, той изготвя мостра – белият лак е нанесен по ръба на нокътя, а след това целият нокът е покрит с лак в телесен цвят. С тази мостра отива при режисьора и му показва предложението си. Впечатлен и завладян от продукта, режисьорът веднага приема това новаторско решение. Продуктът е наречен Natural Nail Look – естествено изглеждащ маникюр. Легендата е родена.

Скоро след това Джеф Пинк отива в Париж на изложение и взима със себе си комплекта Natural Nail Look, съдържащ основа, топ лак, бял лак, свеж тон и брошура с инструкции. Идеята е харесана веднага и Джеф и приятно изненадан да види, че всички модели, участващи в различните шоу програми, използват неговия маникюр. Тогава той решава да промени името на продукта си и Natural Nail Look става French manicure.

През годините в Америка вярват, че френският маникюр е бил създаден във Франция. Първи приемат новия продукт звезди като Шер и Барбара Стрейзънд. През 1980 г. Повечето жени в САЩ искат да са в крак с най-новите модни тенденции и много бързо френският маникюр се превръща в голям хит, печелейки многобройни почитателки.

И днес френският маникюр е все така актуален, харесван и предпочитан от много жени, които държат на естествения и изискан завършек.

Ето какво споделя самият Джеф Пинк: " Когато бях в Китай и се разхождах по главната улица на един град, на която имаше много салони за маникюр, от време на време между китайската реч се чуваше на английски French manicure. Само ако знаеха, че човекът, който е изобретил френския маникюр се разхожда по улицата покрай салона им... Това е удивително! Казваш си - създал съм наистина нещо голямо, с мащабно приложение в цял свят".

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ