Начало Медия Статии Естетична дерматология Естетична терапия с микроигли

Медия

Естетична терапия с микроигли

1116

Какво представлява естетичната терапия с микроигли?


Техниката с микроигли е понятие, което се развива в продължение на повече от десет години. Първоначално е бил използван ръчен уред, представляващ валяк с малки къси игли. Сега е технологията е доста напреднала с настоящите уреди с регулируеми дължини на иглите, за да се персонализира дълбочината за всеки пациент. В идеалния случай, иглата трябва да проникне по-дълбоко, от мястото, на което се събират епидермиса и дермата.


Терапията с микроигли е неинвазивна техника, която се прилага към кожата, след като е подготвена с лидокаин гел, за да се създаде скованост. Процесът включва използване на накрайник за създаване на миниатюрни канали в дермата на кожата, като по този начин се инициира естествен и здравословен процес на организма да създаде колаген и еластин. Крайният резултат, който се търси с тази терапия, е да се подобри структурата на кожата, да се намали грапавия й вид, да се сведат до минимум фини линии и бръчки, както и да се намали хиперпигментация на кожата. Тази форма на индукция на колаген е създадена от механична сила, която го доставя до дермата и по този начин се подобряват белезите от акне и от шарка, може да се повлияе и заличаването на стрии, кожата става с по-равномерна текстура, тон и тен.

Къде може да се използва тази техника?


Може да се прилага на цялото лице, шия, деколте, ръце, крака и корем. Навсякъде, където кожата е структурно слаба или има стрии, контурни деформации, като например вдлъбнатини и белези. Практиката сочи, че намалена пигментация може също да е ефект от тази терапия, въпреки че това не е техника за пилинг на кожата. Също така, подобрява се кожната дебелина и може да се намали появата на малки капиляри. Наблюдава се също намаляване на вертикалните линии около устата след няколко сесии.


Колко процедури са необходими?


Техниката с микроигли за създаване на канали в дермата, е много подобна на технологията с лазер, но е много по-евтин вариант. Точно както при лазера, се правят серия от терапии, три до шест сесии в зависимост от тежестта на конкретния случай. При консултацията със специалист ще се определи колко сесии са подходящи за вас. След постигане на крайния резултат обикновено се препоръчва една до две сесии годишно за поддържане на резултата.

 


Какво може да очакваме след процедурата?


След терапията, мястото е възможно да бъде зачервено за срок до пет дни, но можете да носите минерален грим на следващия ден, за да се скрие зачервяването. Идеален вариант е да се доверите на серията ARCELMED на Лаборатории Jean d'Arcel cosmetique, която е създадена съвместно с пластични хирурзи и дерматолози и е изключително подходяща за подготовка и след такива интервенции. Много от пациентите могат да бъдат в състояние да излязат на вечеря на следващата вечер. Някои пациенти могат да усетят малко повече парене, стягане и леко лющене. Забележима разлика в текстурата на кожата ще се прояви в рамките на следващите няколко седмици.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ