Начало Медия Статии Полезни съвети Възстановяване на косата след лятната почивка

Медия

Възстановяване на косата след лятната почивка

680

След почивка на тялото и душата в слънчев курорт, мнозина откриват при завръщането си вместо здрава и блестяща, изсветляла и загубила привлекателен външен вид коса. Може безкрайно да обвинявате себе си за това, че по време на ваканцията си не сте покривали главата си с шапка и след плуването в морето или басейна сте изсушавали косата си директно на слънцето, но това не решава проблема.

Ако сте попаднали в тази ситуация и след почивката на морето състоянието на косата ви се е влошило, не се отчайвайте - възстановяването на косата и връщането към предишната ѝ красота е съвсем реално. Въоръжени с търпение, за месец-два всяка жена ще може да забрави за проблемите с косата.

Като начало трябва да се определи от какво косата е пострадала повече - от солената вода или от ултравиолетовите лъчи на слънцето. В зависимост от това необходимите процедури за възстановяване ще бъдат малко по-различни. Просто се опитайте да си спомните колко често сте били с непокрита коса на жаркото слънце или сте я оставяли напоена с морска вода. Ако е възможно, посетете професионален фризьор в салон за красота. Опитен специалист винаги ще определи доколко е увредена косата.

Морската вода и слънчевите лъчи са всъщност едни от основните врагове на косата. Ако косата е изложена всеки ден на вредното им въздействие, част от косменото ядро изсмуква влагата и се разрушават протеиновите връзки. Резултат: чуплива, суха коса, без блясък, загуба на цвят, а в някои случаи дори и косопад поради отслабването на корените.

Можете да опитате възстановяваща терапия за коса, за което е по-добре да се обърнете към специалист. Той ще избере и подходящата маска, която играе ключова роля в процеса на връщане на здравето на косата, и ще ви посъветва за необходимите професионални процедури. Разбира се, необходимо е да се подстрижат краищата, които винаги са силно засегнати от морската вода и слънцето.

В допълнение, ефектът от терапевтичните средства може да бъде допълнен с народни средства, доказали се през годините. Етерични масла, отвари от билки (лайка, коприва и други), ще помогнат да се ускори възстановяването на косата и да се затвърдят постигнатите резултати. Лесен и ефективен начин е ползването на капсули с витамин Е. Съдържанието на тези капсули се втрива в продължение на 20-25 минути в краищата на косата, които след това се измиват с топла вода, без шампоан.

При избор на продукти за ежедневна грижа за косата (шампоан, балсам, серум), се спрете на тези, чийто състав включва витамини A, B, E, F, пантенол и растителни масла (арганово, кокосово, макадамия, манго и т.н.) Тези съставки допринасят за натрупване на влага в косата, предотвратяват сухотата, възвръщат еластичността и подобрят външния ѝ вид.

 

 

Save

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ