Начало Медия Статии Козметология Алое вера – растението чудо

Медия

Алое вера – растението чудо

1016

Много древни паметници свидетелстват, че свойствата на алое вера са известни от векове. Над 5000 години се използват неговите терапевтични и лечебни качества. През 1862 г. Георг Еберс пръв открива сведения в древен египетски папирус колко ценено е било алоето там. Египетските царици са го използвали в стремежа си да постигнат идеалната физическа красота. Древногръцки и римски лечители го прилагали много успешно като билка. Изследователи откриват, че това растение е познато и в китайската, и в индийската култура. Съществува легенда, че Александър Велики завладява остров Сокотра в Индийския океан заради алоето, което растяло там и било необходимо за лечение на ранените му войници.

Алое вера расте най-добре в райони с горещ и сух климат и запазва свежестта си при условия, в които други растения биха изсъхнали и загинали, като затваря порите си, за да предотврати загубата на ценна влага.

Има противовъзпалителни, антивирусни и естествени антибиотични свойства. Съдържа 20 минерала, 18 аминокиселини, 12 витамина. Действа благоприятно върху функцията на всички органи.  Вътрешното му приемане се прилага при много разнообразни симптоми. Ако обелите кората на алоето, ще видите, че под нея има гелообразна консистенция, която бързо се втечнява. Тя може да се смеси с мляко или сок и да се изпие в натурален вид. Мощно подсилва имунната система поради богатия си състав от минерали, витамини и аминокиселини. Освен това е полезно за храносмилателната система и за бъбреците. Има антивирусно и антигъбично действие. Редовното му приемане забавя стареенето на организма и предотвратява образуването на туморни клетки. Помага още срещу високо кръвно, артрит, диабет, констипация, астма. Гинеколозите го препоръчват поради благоприятния ефект, който оказва срещу кисти и сраствания. Ежедневната му консумация поддържа тонуса и предпазва от вирусни инфекции, тъй като е естествен източник на енергия и здраве. 

Външно алое вера се прилага при кожни раздразнения, изгаряния, инфекции, екземи. Добавено към козметика за кожа, има омекотяващо и регенериращо действие, забавя симптомите на стареене и е успешен лек срещу акне. 

Немската фирма за ампули ARCAYA създаде ампула със 100% екстракт от чисто алое - АЛОЕ ВЕРА за мощна защита и успокоение на кожата. Екстрактът балансира всички следи от сухота по кожата и облекчава чувството на напрежение. Богата на витамини и минерали, дори и най-взискателната кожа получава всичко, за да бъде красива – клетките са регенерирани, стресираната кожа е балансирана и успокоена. Особено подходяща да се използва като „първа помощ” за регенерация на кожата след излагане на слънце.

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ