Начало Курсове Професионален курс по козметика

Професионален курс по козметика

Всяка фаза от човешката история носи свое собствено схващане за красотата. Понятието "козметика" произлиза от гръцкото "козметикос", което означава разхубавяване. Днес под "козметика" се разбират грижите за естествената красота или с други думи това е изкуството за прилагане на разкрасяващи средства, за поддържане на кожата на лице и тяло. Почти всички народи по света прилагат един и същ принцип: "Красотата е прилежната чистота", т.е. в основата си козметиката е усещане за ефирна нежна, красива и гладка кожа, без видимите следи на старостта. Днес енергията на науката козметология е насочена към изучаване и прилагане на процеси, които водят до регенерация на кожата, основана на задълбочени познания за структурата на кожата и взаимодействието на активни съставки. Използват се козметични продукти, които съдържат екстракти в най-чиста форма от богатствата на растителния и животинския свят.

В BeautyForce Academy, вие ще се запознаете с най-съвременните постижения в областта на козметологията. Тук ще се запознаете с Европейските стандарти за работа в козметичен салон и ще се обучавате на новостите с прекрасните професионални продукти на бранда Jean d'Arcel. В училището по козметика ще се запознаете с основните методи за работа, което ще положи стабилна основа на вашия индивидуален подход към професията. Върху тази основа вие ще надграждате допълнителни умения и знания. След професионалното обучение получавате УДОСТОВЕРЕНИЕ или СВИДЕТЕЛСТВО от Център за професионално обучение "БЮТИФОРС" с лиценз от МО към НАПОО ном.№ 2017121402/10.11.2017г.

Всяко едно велико постижение в човешкия живот винаги започва с една крачка - първата крачка. Направете своята първа крачка в професията на козметика като се запишете на курс при нас.

В модул КОЗМЕТИКА вие ще получите следните познания:

1. Исторически преглед на козметологията.

2. Анатомия и физиология на човешката кожа.

3. Определяне типовете кожа.

4. Определяне на основните причинители на заболявания по кожата.

4. Видове козметични терапии, назначаване и прилагане.

5. Видове апарати в козметиката и тяхното прилагане.

6. Специални програми за кожата /избелване, лифтинг, хидратация, повлияване на акне, коригиране на бръчки и повишаване на еластичност/.

7. Видове техники за масаж.

8. Методи на обезкосмяване.

9. Въздействие на околната среда върху кожата и методи на предпазване.

10. Организация на козметичната дейност - интериор, подредба, хигиенизация.

11. Мениджмънт на козметичен салон - съвременни методи за популяризация и управление.

12. Изграждане на личностен подход в професията.

13. Практическо прилагане на познанията от курса /назначаване и приложение на терапии, кола маска, оформяне на вежди/.

След този курс Вие ще можете:

Цени и хорариум:

Завършилите обучение при нас получават:

Записване

Код за сигурност

Нашите професионалисти
Анелия Славчева Козметик с 6 години стаж, практикува професията в Jean d'Arcel cosmetique center и е тренер към Център за професионално обучение Бютифорс. Провежда и изготвя терапии за лице, кавитация, микроиглена мезотерапия, радиочестотен лифтинг. Уеб сайт
Галя Брезова Главен козметик на Jean d'Arcel от 8 години, с медицинско образование. Провежда професионално обучение по козметика и има много богат опит в прилагане на трайно обезкосмяване с лазер, кавитация, радиочестотен лифтинг, микроиглена мезотерапия. Уеб сайт
Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ