Назад до Чувствителна кожа SENSITIVE SKIN

Крем за Куперозна Кожа и Розацея професионален

Арт.№: 7395 Принтирай
Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
61.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Крем за Куперозна Кожа и Розацея професионален
Крем за Куперозна Кожа и Розацея професионален

Характеристики

Ефект
Зачервяване от всякакъв характерКуперозаПодхранванеРозацеяУртикарияУспокояващ ефект
Тип кожа
Чувствителна кожа

Видео

Активни съставки

Bisabolol - вещество, извлечено от лайка

Бисабололът е активното вещество извлечено от лайка, етерично масло съдържа до 45% бисаболол. Той има противовъзпалително действие, бори се с дразнене и зачервяване и подиска развитието на бактерии. Бисабололът не предизвиква алергични реакции. В медицината бисабололът се използва за борба с изгаряния, а в козметичните продукти се използва за облекчение на увредена от слънцето кожа.

Анти-Куперозен Комплекс

Активен комплекс, който бързо успокоява чувствителна и свръхчувствителна кожа. Намалява зачервяване, оток, сърбеж, парене и чувство на напрежение върху кожата.

Глицерин - вискозна течност, която може да се смесва с вода

В свободната си форма това е бистра, вискозна течност със сладък вкус, която може да се смесва с вода във всякакво съотношение. В свързаната си форма глицеринът е компонент на лецитин и на всички природни масла и липиди. В козметичната индустрия глицеринът се използва като посредник в задържане на влагата в кожата.

Екстракт от Конски Кестен

В козметиката екстрактът от конски кестен се използват поради неговото противовъзпалително, свиващо капиляри и заздравяване на кръвоносни съдове действие, особено в анти-куперозни продукти, както и за продукти за отслабване. Конският кестен съдържа есцин, кумарини и флавоноиди. Бета есцинът е основна активна съставка с противовъзпалително, тонизиращо и подобряващо кръвобращението действие. Ескулинът е отговорен за свиването на кръвоносните съдове и подобряване на тонуса им. Флавоноидите, главно хетерозиди на кверцетина и камферолът заздравяват стените на кръвоносните съдове. Вените и кръвоносните съдове са укрепени, подобрява се еластичността на венозните стени, пропускливостта им се намалява, цветът на кожата е равномерен.

Комплекс от: миши трън, невен, див кестен и азиатска центела

Има успокояващо действие.

Масло от Шеа

Това е естествено срещан растителен липид, добит от ядки на орехи от шеа дърво. Дървото расте най-вече в Централна Африка, има ядки наподобяващи на сливи, които съдържат мазнини до 50%. Маслото от шеа съдържа витамин Е, алантоин и различни каротини. То предпазва кожата от дехидратация, прониква добре и възстановява липидите, има омекотяващ и лечебен ефект. Маслото от шеа създава върху кожата тънък защитен слой и има естествен слънцезащитен фактор.

Олио от Макадамия

Олио от макадамия се добива от орехите на растението, разпространено предимно в Австралия, Африка и на Хаваите. Макадамията има близка прилика с лешник. Високото съдържание на палмитолеинова киселина прави олиото особено поносимо от кожата. Олиото от макадамия предпазва от дехидратация, много добре се абсорбира от кожата и допринася за регенерацията й.

Пантенол - провитамин, който ускорява растежа на клетките

Пантенолът (провитамин) е начална форма на пантотенова киселина, която е широко разпространена във всички живи клетки (в плодове, зеленчуци, мляко, мускулите, животни и хора). Пантенолът ускорява растежа на клетките, обновява по-бързо зряла кожа се. Стимулира енергийния метаболизъм на клетките и скоростта на клетъчното деление в зрялата кожа. Пантенолът прониква в дълбоките слоеве на кожата и спомага за задържане на повече вода, което съответно увеличава влажността в кожата. Освен това той предпазва от слънчево изгаряне, стимулира естествената пигментация на кожата и има противовъзпалително и успокояващо действие.

Хлорела Вулгарис /водорасло/

Това е една от най-търсените и ценни представители на семейството на водораслите. Изключително богата на липиди, Хлорела Вулгарис се използва широко във фармацевтичната промишленост, козметологията и медицината. Изследванията посочват, че се употребява в профилактиката на ракови заболявания, а върху кожата има силен стягащ ефект.

loading...