Назад до Чувствителна кожа

Интензивен Комплекс

Арт.№: 1322 Принтирай
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
67.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Неналичен
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Интензивен Комплекс
Интензивен Комплекс

Информация

Активни съставки

Алантоин - органично вещество, което ускорява заздравяване на рани

Алантоин в природата може да се намери в големи количества в черен оман корен, в кора на конски кестен, в пшеничен зародиш, в цвекло, а също и в човешкото тяло. Алантоинът има дезинфектиращ и почистващ ефект, ускорява зарастването на раните, стимулира клетъчното образуване и по този начин възстановява увредената тъкан. Алантоинът успокоява кожата, особено груба кожа, и е полезен в случай на слънчево изгаряне. Тази съставка влиза в състава на продукти за чувствителна кожата, акне, розацея или екзема.

Витамин С Палмитат

Витамин С палмитат се произвежда, чрез комбиниране на витамин C с палмитинова киселина, в резултат на това, се получава витамин C дериват, който е липидо-разтворим (за разлика от чистият витамин C). Витамин С палмитат е антиоксидант, предотвратява окисляването на ненаситени липиди, активни вещества и етерични масла.

Пантенол - провитамин, който ускорява растежа на клетките

Пантенолът (провитамин) е начална форма на пантотенова киселина, която е широко разпространена във всички живи клетки (в плодове, зеленчуци, мляко, мускулите, животни и хора). Пантенолът ускорява растежа на клетките, обновява по-бързо зряла кожа се. Стимулира енергийния метаболизъм на клетките и скоростта на клетъчното деление в зрялата кожа. Пантенолът прониква в дълбоките слоеве на кожата и спомага за задържане на повече вода, което съответно увеличава влажността в кожата. Освен това той предпазва от слънчево изгаряне, стимулира естествената пигментация на кожата и има противовъзпалително и успокояващо действие.

loading...