Назад до Чувствителна кожа THALASSO BODY

Витализиращ Спрей

Арт.№: 1159 Принтирай
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
41.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Неналичен
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Витализиращ Спрей
Витализиращ Спрей

Информация

Характеристики

Ефект
Зачервяване от всякакъв характерУспокояващ ефектХидратация
Тип кожа
Всички типове кожаМлада кожаСмесена към суха кожаСуха лющеща се кожаЧувствителна кожа

Активни съставки

Chlorella Vulgaris - зелени микроводорасли

Екстрактът от зелени микроводорасли Хлорела Вулгарис е богат на протеини и аминокиселини, които изграждат фибрите на кожата, участват в антиоксидантната дейност и има силен ефект върху синтеза на колаген. Подобрява плътността на съединителната тъкан, колагеновите и еластиновите влакна, намалява разкъсванията, възстановява съединителната тъкан, подобрява микроциркулация в кожата и я защитава срещу UV радиацията. Хлорела вулгарис стабилизира метаболизма, подобрява естествената защитна функция на кожата. Премахва отпадъчните продукти и токсини, и е много подходящ след диета за запазване на резултатите. Взет вътрешно, той показва положителен ефект върху сърдечно-съдовата система. Хлорела Вулгариа е високо концентрирана на витамини, минерали и антиоксиданти и предотвратява загубата на витамини.

Алгин - полизахариди от кафяви водорасли

Соли и естери на алгиновата киселина. Алгинати - това са полизахаридите, които са част от клетъчните мембрани, получени от кафяви водорасли. В козметиката се използват като сгъстяване, стабилизиране и желиращи вещества, т.е. при направата на овлажняващи гелове и маски за лице.

Екстракт от Грах

Екстрактът от грах стимулира производството на кожни протеини, стяга кожата и подобрява еластичността й. Намалява появата на тъмни петна и регенерира колагеновата структура в дълбочина.

Жива Морска Вода

Живата морска вода се получава от брега на морето (област Бретан във Франция). Морската вода е обградена от гранитно формирование и се филтрира със слой от пясък. Поради този филтрационен процес се отстраняват моновалентните соли като калий и натрий. Съставът на микроелементи се запазва, неговата концентрация всъщност се увеличава, като например манган от 0,27% на литър се увеличава до 3.34% на литър. Цинк от 0,98% на литър се увличава до 8,5% на литър. Живата морска вода повишава стимулирането на липиди в епидермиса и по този начин подобрява съдържанието на влага, засилва връзките между базалната мембрана и колаген 4, който от своя страна регулира влагата в кожата. Това допълнително стимулира синтеза на hemidesmosomes (точкови влакна) и оптимизира връзките между базалните клетки и базалната мембрана, което има положителен ефект върху храненето на кожата и нейното равновесие. Живата морска вода действа на организма по специфичен начин и води до неговото пълноценно укрепване.

Кофеин

Кофеинът се съдържа в семена и листа на чай и кафе, в какаови и кола дървета. В най-големи количества се сдобива от листата на чая и като продукт при производството на безкофеиново кафе. Кофеинът стимулира процеса на разграждане на липидите, стимулира и тонизира. Ускорява дренирането на течности и подобрява кожата чрез стимулиране синтеза на колаген.

loading...