Назад до Чувствителна кожа SENSITIVE SKIN

Богат Успокояващ Крем професионален

Арт.№: 7393 Принтирай
Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
61.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Богат Успокояващ Крем професионален
Богат Успокояващ Крем професионален

Характеристики

Ефект
Зачервяване от всякакъв характерИзгарянеКуперозаПодхранванеРозацеяУртикарияУспокояващ ефект
Тип кожа
Чувствителна кожа

Видео

Активни съставки

Глицерин - вискозна течност, която може да се смесва с вода

В свободната си форма това е бистра, вискозна течност със сладък вкус, която може да се смесва с вода във всякакво съотношение. В свързаната си форма глицеринът е компонент на лецитин и на всички природни масла и липиди. В козметичната индустрия глицеринът се използва като посредник в задържане на влагата в кожата.

Екстракт от Пунарнава - билка

Punarnava /Boerhaavia diffusa/ - В превод от хинди ”извор на младостта” - билка съдържаща флавоноиди, алкалоиди, липиди, лигнини и гликопротеини. Използва се в състава на лекарства и козметични продукти висок клас.

Масло от Вечерна Иглика

Без мирис, леко жълтеникаво масло от семената на вечерна иглика. То принадлежи към маслата с най-високото съдържание на линолова киселина и гама-линоленова киселина (която е от съществено значение за кожата). Маслото от вечерна иглика съдържа мастни киселини, които тялото не може да произвежда и участват в много процеси на липидния метаболизъм в организма и кожата. Ако тези мастни киселини липсват, кожата става небалансирана. Маслото от вечерна иглика активира клетъчните функции, прави кожата гъвкава и еластична.

Масло от Лисича Опашка - растение

Маслото извлечено от семената на това растение има уникален биохимичен състав, което широко се използва в медицината и козметиката. Най-ценната му съставка е скваленът, който се съдържа също в човешката кожа и съдейства за насищане на организма с кислород.

Масло от Соя

Соята е една от най-древните селскостопански култури. Тя съдържа омега З и омега 6 полинаситени мастни киселини, лецитин фосфолипид с особена структура, играещ изключително голяма роля за липидния метаболизъм. Соевите белтъци са уникални сред растителните протеини, тъй като съставът на техните незаменими аминокиселини е много близък до състава на белтъците от животински произход. Масло от соя е богато на витамини от групата В, D и Е, наричани още витамини на младостта и дълголетието, микроелементи - желязо, калций, калий и фосфор, както и на комплекс от други изключително важни биологично активни природни компоненти. Масло от соя подхранва и прави кожата еластична, влиза в състава на продукти за масаж.

Масло от Шеа

Това е естествено срещан растителен липид, добит от ядки на орехи от шеа дърво. Дървото расте най-вече в Централна Африка, има ядки наподобяващи на сливи, които съдържат мазнини до 50%. Маслото от шеа съдържа витамин Е, алантоин и различни каротини. То предпазва кожата от дехидратация, прониква добре и възстановява липидите, има омекотяващ и лечебен ефект. Маслото от шеа създава върху кожата тънък защитен слой и има естествен слънцезащитен фактор.

Олио от Авокадо

Студено пресовано растително масло, което се добива от месото на плода авокадо, с много висок процент на ненаситени мастни киселини, витамини А, B, D, E, лецитин и фитостероли. Клиничните проучвания показват, че масло от авокадо по-лесно се абсорбира от кожата, отколкото много други масла. Неговият неосапуняем компонент, avocadol, прави това масло с изключително добра поносимост. Освен с витамини, маслото е пълно антиоксиданти и фитохимикали, което го прави идеален избор за грижа за кожата. Прониква лесно в кожата, без да я оставя мазна. Естественото олио е с жълтеникав до червен цвят. Маслото изключително лесно се разнася по кожата, абсорбира се добре, отлично хидратира и има прекрасен изглаждащ ефект върху кожата.

Някои от предимствата на маслото от авокадо са следните:

  • Той е перфектен овлажнител за суха кожа поради своята плътност.
  • Витамин Е и лецитинът в авокадото помагат за стимулиране на колагена в кожата, придават й стегнатост и помагат в борбата с признаците на преждевременно стареене.
  • Маслото от авокадо също помага за заличаване на тъмните кръгове поради високото съдържание на витамини и мастни киселини. Освен това подхранва деликатната кожа под очите и я поддържа мека и без бръчки.
  • Можете също да го използвате върху косата си, за да предотвратите сух скалп, пърхот и косопад.
  • Витамин Е в авокадото също намалява вредата от ултравиолетовите лъчи

Пантенол - провитамин, който ускорява растежа на клетките

Пантенолът (провитамин) е начална форма на пантотенова киселина, която е широко разпространена във всички живи клетки (в плодове, зеленчуци, мляко, мускулите, животни и хора). Пантенолът ускорява растежа на клетките, обновява по-бързо зряла кожа се. Стимулира енергийния метаболизъм на клетките и скоростта на клетъчното деление в зрялата кожа. Пантенолът прониква в дълбоките слоеве на кожата и спомага за задържане на повече вода, което съответно увеличава влажността в кожата. Освен това той предпазва от слънчево изгаряне, стимулира естествената пигментация на кожата и има противовъзпалително и успокояващо действие.

Скуалан

Скуаланът е бистро, безцветно и без мирис масло, което се извлича от зехтин. Притежава много добра поносимост от кожата и лигавиците, има изключителен капацитет на разпространение. От една страна, скуаланът има изглаждащ кожата ефект, а от друга страна, той е подходящ като разтворител за липидо-разтворими активни вещества.

Слънчогледово Масло

Маслото се получава чрез горещо пресоване на слънчогледови семена. То съдържа глицериди на олеиновата киселина (33%), линоловата киселина (55%) и малко свободни мастни киселини. За отстраняването им, слънчогледовото масло се обработва със слаб разтвор на натриева основа и след промиване с вода се филтрува през абсорбционна глина. Цветът му е светложълтеникав, със слаба свойствена миризма и приятен маслен вкус. То също е полуизсъхващо масло, подхранва кожата и й придава еластичност. Заради благотворното му влияние върху нея влиза в състава на много козметични продукти и масажни масла.

loading...