Назад до Чувствителна кожа SENSITIVE SKIN

Успокояващ Крем професионален

Арт.№: 7391 Принтирай
Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
59.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Успокояващ Крем професионален
Успокояващ Крем професионален

Характеристики

Ефект
Зачервяване от всякакъв характерИзгарянеКуперозаПодхранванеРегенерация, възстановяванеРозацеяУртикарияУспокояващ ефект
Тип кожа
Чувствителна кожа

Видео

Активни съставки

Глицерин - вискозна течност, която може да се смесва с вода

В свободната си форма това е бистра, вискозна течност със сладък вкус, която може да се смесва с вода във всякакво съотношение. В свързаната си форма глицеринът е компонент на лецитин и на всички природни масла и липиди. В козметичната индустрия глицеринът се използва като посредник в задържане на влагата в кожата.

Екстракт от Пунарнава - билка

Punarnava /Boerhaavia diffusa/ - В превод от хинди ”извор на младостта” - билка съдържаща флавоноиди, алкалоиди, липиди, лигнини и гликопротеини. Използва се в състава на лекарства и козметични продукти висок клас.

Масло от Лисича Опашка - растение

Маслото извлечено от семената на това растение има уникален биохимичен състав, което широко се използва в медицината и козметиката. Най-ценната му съставка е скваленът, който се съдържа също в човешката кожа и съдейства за насищане на организма с кислород.

Масло от Шеа

Това е естествено срещан растителен липид, добит от ядки на орехи от шеа дърво. Дървото расте най-вече в Централна Африка, има ядки наподобяващи на сливи, които съдържат мазнини до 50%. Маслото от шеа съдържа витамин Е, алантоин и различни каротини. То предпазва кожата от дехидратация, прониква добре и възстановява липидите, има омекотяващ и лечебен ефект. Маслото от шеа създава върху кожата тънък защитен слой и има естествен слънцезащитен фактор.

Олио от Сладък Бадем

Бадемовото олио е почти без миризма, без цвят, получено от ядките на дървото сладък бадем. Те се почистват, студено пресоват се и филтрират за производство на бадемово олио. То е популярно в козметиката, защото е едно от най-стабилните растителни олиа и има неутрален мирис и вкус. Има добри оклузивни свойства, превръща се в добър овлажнител и предпазва кожата от изсушаване. Олиото от сладък бадем е класическо масажно масло, то прониква много добре и е подходящо за всеки тип кожа и всяка възраст. Неговият липиден състав е най-близък до човешкия и поради доброто му въздействие се нарича още 'кожно' масло. Бързо попива, успокоява, омекотява и заглажда кожата. Има много добро въздействие върху суха, чувствителна, застаряваща и изпръхнала кожа. Не дразни и не предизвиква алергични реакции.

Скуалан

Скуаланът е бистро, безцветно и без мирис масло, което се извлича от зехтин. Притежава много добра поносимост от кожата и лигавиците, има изключителен капацитет на разпространение. От една страна, скуаланът има изглаждащ кожата ефект, а от друга страна, той е подходящ като разтворител за липидо-разтворими активни вещества.

Слънчогледово Масло

Маслото се получава чрез горещо пресоване на слънчогледови семена. То съдържа глицериди на олеиновата киселина (33%), линоловата киселина (55%) и малко свободни мастни киселини. За отстраняването им, слънчогледовото масло се обработва със слаб разтвор на натриева основа и след промиване с вода се филтрува през абсорбционна глина. Цветът му е светложълтеникав, със слаба свойствена миризма и приятен маслен вкус. То също е полуизсъхващо масло, подхранва кожата и й придава еластичност. Заради благотворното му влияние върху нея влиза в състава на много козметични продукти и масажни масла.

loading...