Назад до Чувствителна кожа SENSITIVE SKIN

Маска за Облекчаване на Стреса професионална

Арт.№: 7397 Принтирай
Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
67.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Маска за Облекчаване на Стреса професионална
Маска за Облекчаване на Стреса професионална

Характеристики

Ефект
Зачервяване от всякакъв характерИзгарянеКуперозаПодхранванеРозацеяУртикарияУспокояващ ефект
Тип кожа
Всички типове кожаМлада кожаСмесена към суха кожаЧувствителна кожа

Видео

Активни съставки

Corallina Officinalis - червени водорасли

Corallina Officinalis са червени водoрасли с високо съдържание на варовик. Най-важното предимство на този растителен корал се крие в изключителното му богатство на минерали, свързано с явлението калциране и абсорбиране на олиго елементи. Тези коралови водорасли са способни да концентрират минерални соли и олиго елементи от морската вода (калций, магнезий, цинк, манган, мед, кобалт) до 200 000 пъти.
Corallina Officinalis действат на кожата като стимулант, спомагащ за възстановяването на тъканите. Те също действат вазоконстриктивно като влияят на микроциркулацията и отлично тонизират крехката кожа, страдаща от нелокализирано зачервяване и възпаление. Накрая, имат стягащи, свиващи и енергизиращи свойства.

Бетанин - Екстракт от Захарно Цвекло

Захарното цвекло се отглежда от края на 18-ти век заради високото си съдържание на захар (18 до 20%). То е един от най-важните източници за получаване на захарни суровини, представлява около 45% от световното производство на захар в наши дни. Екстрактът от захарно цвекло е богат на полизахариди и овлажнява благодарение на изключителната си способност да задържа вода. Бетаинът предпазва кожата от механични и химични увреждания, подобрява чувствителността й и е изключителен продукт против стареене.

Глицерин - вискозна течност, която може да се смесва с вода

В свободната си форма това е бистра, вискозна течност със сладък вкус, която може да се смесва с вода във всякакво съотношение. В свързаната си форма глицеринът е компонент на лецитин и на всички природни масла и липиди. В козметичната индустрия глицеринът се използва като посредник в задържане на влагата в кожата.

Екстракт от Див Чемшир

Дивият чемшир е вечнозелен нискорастящ храст, който расте до 1 м. височина. Растението се е приспособило към сухи лета, като е образувало малки заострени зелени листа, кафеникаво оцветени на места, заети с фотосинтеза. Техните плодове и зелено-бели цветове изглеждат сякаш са седнали в листата. Заради своя състав коренът се използва за медицински цели, има деконгестивен, противовъзпалителен и анти-хеморагичен ефект. Екстрактът от див чемшир се използва за раздразнена и чувствителна кожа, включително чувствителна зона около очите. Много подходящ за използване при кожа с розацея и целулит.

Екстракт от Дребноцветна Върбовка

Дребноцветната върбовка е ценно лечебно растение, което погрешно се е смятало за плевел в продължение на много векове. Това е многогодишно тревисто растение, което достига на височина до 2 м. и има малки, розови до виолетови цветове. То е част от семейството на кучешко грозде (беладона) и може да се открие в почти всички краища на света. Тъй като това е първото растение, което израства, след като премине пожар, се нарича още 'огнена трева'. За тези растения с малки цветчета се казва, че са най-ефективни за медицината. Едва наскоро е клинично потвърдено, че екстрактът от върбовка е ефективен и безвреден помощник в лекуването на простата. Всички части на дребноцветната върбовкаса са годни за консумация и могат да се приготвят като зеленчуци, салата или чай. Екстрактът дребноцветната върбовка съдържа биоактивни молекули с доказан благотворен ефект в борбата с раздразнението на кожата, и има ефект, подобен на този на хидрокортизон.

Екстракт от Конски Кестен

В козметиката екстрактът от конски кестен се използват поради неговото противовъзпалително, свиващо капиляри и заздравяване на кръвоносни съдове действие, особено в анти-куперозни продукти, както и за продукти за отслабване. Конският кестен съдържа есцин, кумарини и флавоноиди. Бета есцинът е основна активна съставка с противовъзпалително, тонизиращо и подобряващо кръвобращението действие. Ескулинът е отговорен за свиването на кръвоносните съдове и подобряване на тонуса им. Флавоноидите, главно хетерозиди на кверцетина и камферолът заздравяват стените на кръвоносните съдове. Вените и кръвоносните съдове са укрепени, подобрява се еластичността на венозните стени, пропускливостта им се намалява, цветът на кожата е равномерен.

Олио от Жожоба

Олиото от жожоба се добива от орехоподобните семена на пустинното растение жожоба (основни области на отглеждане: Калифорния, Аризона, Мексико).То е уникално в целия растителен свят, от химична гледна точка всъщност то е течен восък (при стайна температура) и практически не гранясва. Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с алкохоли. Свойствата му са подобни на тези на китовата мас, която е била използвана в миналото. Има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. Нанесено върху кожата създава невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Създаденото от него повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата. Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции.

Олио от Царевица

Бледо жълто масло, което се придобива чрез пресоване на царевични семена. Обогатява се с кислород и така внася кислород в кожата, като по този начин подобрява микроциркулацията на кожата. Маслото от царевица възстановява липиди, бори се със стареене на кожата, има много добра поносимост от кожата, действа противовъзпалително, стимулира кръвообращението, успокоява кожата и отпуска мускулите.

Пантенол - провитамин, който ускорява растежа на клетките

Пантенолът (провитамин) е начална форма на пантотенова киселина, която е широко разпространена във всички живи клетки (в плодове, зеленчуци, мляко, мускулите, животни и хора). Пантенолът ускорява растежа на клетките, обновява по-бързо зряла кожа се. Стимулира енергийния метаболизъм на клетките и скоростта на клетъчното деление в зрялата кожа. Пантенолът прониква в дълбоките слоеве на кожата и спомага за задържане на повече вода, което съответно увеличава влажността в кожата. Освен това той предпазва от слънчево изгаряне, стимулира естествената пигментация на кожата и има противовъзпалително и успокояващо действие.

Скуалан

Скуаланът е бистро, безцветно и без мирис масло, което се извлича от зехтин. Притежава много добра поносимост от кожата и лигавиците, има изключителен капацитет на разпространение. От една страна, скуаланът има изглаждащ кожата ефект, а от друга страна, той е подходящ като разтворител за липидо-разтворими активни вещества.

loading...