Начало Тип кожа Чувствителна кожа Масажен Крем с Коприна професионален

Масажен Крем с Коприна професионален

Арт.№ 8830
0.0/5 от общо 0 оценки

Направи запитване

Информация за продукта

Уникално нежен и кадифен крем за масаж на кожата на лицето, шията и деколтето. Съдържа екстракти от коприна, които задържа водният резерв в клетките и придава незабравима мекота и еластичност. Подходящ е за луксозните wellness терапии за лице на Jean d'Arcel cosmetique.

Предимства:

  • Уникално нежен аромат.
  • Придава незабавна мекота.
  • Дълготраен ефект на хидратация.

Употреба:

Нанесете върху почистена кожа и направете 20 мин. релаксиращ масаж.

Размер: 200мл.

 

Активни съставки

Олио от Макадамия

Олио от макадамия се добива от орехите на растението, разпространено предимно в Австралия, Африка и на Хаваите. Макадамията има близка прилика с лешник. Високото съдържание на палмитолеинова киселина прави олиото особено поносимо от кожата. Олиото от макадамия предпазва от дехидратация, много добре се абсорбира от кожата и допринася за регенерацията й.

Олио от Авокадо

Студено пресовано растително масло, което се добива от месото на авокадо плод, с много висок процент на ненаситени мастни киселини, витамини А, B, D, E, лецитин и фитостероли. Клиничните проучвания показват, че масло от авокадо по-лесно се абсорбира от кожата, отколкото много други масла. Неговият неосапуняем компонент, avocadol, прави това масло с изключително добра поносимост. Естественото олио е с жълтеникав до червен цвят. Маслото изключително лесно се разнася по кожата, абсорбира се добре, отлично хидратира и има прекрасен изглаждащ ефект върху кожата.

Олио от Сладък Бадем

Бадемовото олио е почти без миризма, без цвят, получено от ядките на дървото сладък бадем. Те се почистват, студено пресоват се и филтрират за производство на бадемово олио. То е популярно в козметиката, защото е едно от най-стабилните растителни олеа и има неутрален мирис и вкус. Има добри оклузивни свойства, превръща се в добър овлажнител и предпазва кожата от изсушаване. Олиото от сладък бадем е класическо масажно масло, то прониква много добре и е подходящо за всеки тип кожа и всяка възраст. Неговият липиден състав е най-близък до човешкия и поради доброто му въздействие се нарича още 'кожно' масло. Бързо попива, успокоява, омекотява и заглажда кожата. Има много добро въздействие върху суха, чувствителна, застаряваща и изпръхнала кожа. Не дразни и не предизвиква алергични реакции.

Екстракт от Розмарин

Изключително ароматен и съживяващ растителен екстракт, който засилва чувството на благосъстояние, стимулира кръвообращението и действа бактерицидно. Екстрактът от розмарин се добива от цветовете и листата на растението, с нотки на евкалипт, камфор, смола и леко горчив вкус. Името розмарин е взето от латински ros marinus, и означава 'морска роса'. Екстрактът от розмарин е мазен - дължи се на слънчогледовото масло. Листата на розмарина съдържат силно етерично масло и са богати на феноли. Външно, розмаринът действа за стимулиране на кръвообращението и следователно се използва за бани при лечението на сърдечно-съдовата недостатъчност, както и циркулационни нарушения, а също подагра и ревматизъм. Маслото от розмарин има силен антисептичен ефект, изключителен антиоксидант и предпазва кремовете от гранясване. Екстрактът от розмарин действа като мощен активно бактерицидно вещество, без да дразни чувствителността на кожата. На роговите клетки екстрактът от розмарин предлага защита срещу оксидативен стрес, вредни влияния на слънцето и околната среда. Често се разглежда като прехващач на свободните радикали. Розмаринът е активно вещество, което засилва метаболизма, той е един от огнените елементи, и е най-важното от 'червените масла'.

Глицерин - вискозна течност, която може да се смесва с вода

В свободната си форма това е бистра, вискозна течност със сладък вкус, която може да се смесва с вода във всякакво съотношение. В свързаната си форма глицеринът е компонент на лецитин и на всички природни масла и липиди. В козметичната индустрия глицеринът се използва като посредник в задържане на влагата в кожата.

Скуалан

Скуаланът е бистро, безцветно и без мирис масло, което се извлича от зехтин. Притежава много добра поносимост от кожата и лигавиците, има изключителен капацитет на разпространение. От една страна, скуаланът има изглаждащ кожата ефект, а от друга страна, той е подходящ като разтворител за липидо-разтворими активни вещества.

Слънчогледово Масло

Маслото се получава чрез горещо пресоване на слънчогледови семена. То съдържа глицериди на олеиновата киселина (33%), линоловата киселина (55%) и малко свободни мастни киселини. За отстраняването им, слънчогледовото масло се обработва със слаб разтвор на натриева основа и след промиване с вода се филтрува през абсорбционна глина. Цветът му е светложълтеникав, със слаба свойствена миризма и приятен маслен вкус. То също е полуизсъхващо масло, подхранва кожата и й придава еластичност. Заради благотворното му влияние върху нея влиза в състава на много козметични продукти и масажни масла.

Екстракт от Коприна

Коприната произхожда от бялата пеперуда (наречена копринен молец или черничев копринен молец). Копринените влакна, с които се преде пашкул, съдържат над 20 различни аминокиселини и 75% копринени фиброини. Последните представляват сухо вещество, което се оказва разтворимо във вода. Копринените молекули действат като малки гъби и са в състояние да съхранят влага 300 пъти повече от собственото си теглото. Те не само оставят в кожата прекрасно чувство, но също така като се свързват с влагата възстановяват структурата на кожата и тя става сияйна.

Характеристики на Продукта

ЕфектКашмирена мекота
Еластичност
Подхранване
Регенерация, възстановяване
Хидратация

Документи за сваляне

Facebook коментари

Масажен Крем с Коприна професионален

Масажен Крем с Коприна професионален

MIRATENSE
  • Инфо
  • Активни съставки
  • Документи
  • Коментари