Назад до Зряла кожа

Крем Рети Екстрийм /Богат/

Арт.№: 1321 Принтирай
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
84.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Неналичен
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Крем Рети Екстрийм /Богат/
Крем Рети Екстрийм /Богат/

Информация

Активни съставки

Екстракт от Черен Чай

Черният чай, който има ободряващо действие, съдържа по-голямо количество витамин С от зеления, и е мощен антиоксидант. На него се дължи изсветляването на тена на кожата и по-специално на тъмните кръгове под очите. А компресът от черен чай успокоява подутите клепачи. Дъбилните вещества пък свиват разширените пори и заглаждат неравностите по кожата. Черният чай е често срещана съставка в дневни и нощни кремове за лице. Черният чай заздравява кожата и предотвратява появата на фини линии и бръчки.

Масло от Житен Зародиш

Маслото от житен зародиш се добива чрез пресоване на зародиш от жито, то има нисък вискозитет и златистожълто цвят. Съдържа висококачествен растителен лецитин, витамин Е и провитамини А и D. Подобрява кръвообращението на кожата, сухата и груба кожа става еластична и кадифено мека отново.

Масло от Шеа

Това е естествено срещан растителен липид, добит от ядки на орехи от шеа дърво. Дървото расте най-вече в Централна Африка, има ядки наподобяващи на сливи, които съдържат мазнини до 50%. Маслото от шеа съдържа витамин Е, алантоин и различни каротини. То предпазва кожата от дехидратация, прониква добре и възстановява липидите, има омекотяващ и лечебен ефект. Маслото от шеа създава върху кожата тънък защитен слой и има естествен слънцезащитен фактор.

Олио от Жожоба

Олиото от жожоба се добива от орехоподобните семена на пустинното растение жожоба (основни области на отглеждане: Калифорния, Аризона, Мексико).То е уникално в целия растителен свят, от химична гледна точка всъщност то е течен восък (при стайна температура) и практически не гранясва. Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с алкохоли. Свойствата му са подобни на тези на китовата мас, която е била използвана в миналото. Има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. Нанесено върху кожата създава невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Създаденото от него повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата. Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции.

Олио от Макадамия

Олио от макадамия се добива от орехите на растението, разпространено предимно в Австралия, Африка и на Хаваите. Макадамията има близка прилика с лешник. Високото съдържание на палмитолеинова киселина прави олиото особено поносимо от кожата. Олиото от макадамия предпазва от дехидратация, много добре се абсорбира от кожата и допринася за регенерацията й.

Скуалан

Скуаланът е бистро, безцветно и без мирис масло, което се извлича от зехтин. Притежава много добра поносимост от кожата и лигавиците, има изключителен капацитет на разпространение. От една страна, скуаланът има изглаждащ кожата ефект, а от друга страна, той е подходящ като разтворител за липидо-разтворими активни вещества.

loading...