Назад до Чувствителна кожа SENSITIVE SKIN

Крем за Чувствителна Кожа

Арт.№: 231 Принтирай
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
74.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Неналичен
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
3.0/5 на базата на 1 оценка
Крем за Чувствителна Кожа
Крем за Чувствителна Кожа

Информация

Характеристики

Ефект
Зачервяване от всякакъв характерИзгарянеКуперозаПодхранванеРозацеяУртикарияУспокояващ ефект
Тип кожа
Смесена към суха кожаСуха лющеща се кожаЧувствителна кожа

Видео

Активни съставки

Bisabolol - вещество, извлечено от лайка

Бисабололът е активното вещество извлечено от лайка, етерично масло съдържа до 45% бисаболол. Той има противовъзпалително действие, бори се с дразнене и зачервяване и подиска развитието на бактерии. Бисабололът не предизвиква алергични реакции. В медицината бисабололът се използва за борба с изгаряния, а в козметичните продукти се използва за облекчение на увредена от слънцето кожа.

Екстракт от Див Чемшир

Дивият чемшир е вечнозелен нискорастящ храст, който расте до 1 м. височина. Растението се е приспособило към сухи лета, като е образувало малки заострени зелени листа, кафеникаво оцветени на места, заети с фотосинтеза. Техните плодове и зелено-бели цветове изглеждат сякаш са седнали в листата. Заради своя състав коренът се използва за медицински цели, има деконгестивен, противовъзпалителен и анти-хеморагичен ефект. Екстрактът от див чемшир се използва за раздразнена и чувствителна кожа, включително чувствителна зона около очите. Много подходящ за използване при кожа с розацея и целулит.

Комплекс от: миши трън, невен, див кестен и азиатска центела

Има успокояващо действие.

Олио от Жожоба

Олиото от жожоба се добива от орехоподобните семена на пустинното растение жожоба (основни области на отглеждане: Калифорния, Аризона, Мексико).То е уникално в целия растителен свят, от химична гледна точка всъщност то е течен восък (при стайна температура) и практически не гранясва. Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с алкохоли. Свойствата му са подобни на тези на китовата мас, която е била използвана в миналото. Има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. Нанесено върху кожата създава невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Създаденото от него повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата. Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции.

Скуалан

Скуаланът е бистро, безцветно и без мирис масло, което се извлича от зехтин. Притежава много добра поносимост от кожата и лигавиците, има изключителен капацитет на разпространение. От една страна, скуаланът има изглаждащ кожата ефект, а от друга страна, той е подходящ като разтворител за липидо-разтворими активни вещества.

Сорбитол

Сорбитолът представлява сладък на вкус, шествалентен алкохол, който се среща в череши, сливи и самодивско дърво, и е тясно свързан химически с глюкоза. Сорбитолът има функция да задържа влага, подобно на глицерин, и затова често се използва в козметиката.

loading...