Назад до Парфюми и аромати

Етерично Масло ПИТА

Арт.№: 7334 Принтирай
Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
38.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Етерично Масло ПИТА
Етерично Масло ПИТА

Активни съставки

Екстракт от Жасмин

Жасминът е вечнозелено растение с благоуханни бели цветове. Изключително популярен е като аромат още от древността, като тази тенденция се запазва и до днес. За извличането на килограм етерично жасминово масло са необходими около един тон цветове, което обуславя високата му цена. В състава му влизат много ценни компоненти - жасмин, индол, бензилацетат, линалол, линалилацетат, метилантранилат, обуславящи различните аспекти на въздействие върху организма. Основна съставка е в множество парфюми, широко разпространено е и в ароматерапията, тъй като премахва умората и създава чувство на спокойствие и отпочиналост. Освен това маслото от жасмин има свойството да подобрява кръвообращението и да облекчава състоянието при заболявания на дихателната система. Според последни изследвания има висока антиоксидантна и антиканцерогенна активност. В козметиката маслото от жасмин се използва при продукти, предназначени за суха и чувствителна кожа. Успешно увеличава еластичността, спомага за отстраняване на белези и стрии, бори се ефективно с различни видове дерматити, екземи, алергични обриви. Има подмладяващ и освежаващ ефект, като е възможно и леко да избелва кожата. Популярен със своя дълбоко релаксиращ ароматерапевтичен ефект за романтични моменти (афродизиак).

Екстракт от Лимон

Екстрактът се добива от плодовете на лимоненото дърво, което е разпространено в средиземноморският регион. Той е богат на пинен, лимонен, феландрен, камфен, линалол, цитрал и цитронелол. Има приятен аромат: хладен, свеж, горчив, рязък. Дезинфекцира, потушава възпаления, подобрява кръвообръщението, премахва пигментни петна. Има освежаващо, пречистващо и стягащо действие върху кожата. Особено активен е при прилагането му върху мазна кожа и предотвратява промяната в цвета й.

Екстракт от Мента

Когато листата на ментата са смачкани, това тревисто растение развива аромат, който е подобен с този на лимон. Ето защо екстрактът от мента често е наричан ​​маточина. Екстрактът от листата съдържат висок процент от фини танини, розмарин киселина, флавоноиди и етерични масла като цитрал, цитронелол, линалол, гераниол и алдехид. Екстрактът от мента има успокояващ, охлажгащ и тонизираш ефект, който също укрепва и нервите.

Масло от Бергамот - дърво

Бергамотът (Citrus Bergamia) представлява цитрусово дърво с малки плодове. Маслото от бергамот се добива чрез студено пресоване на плодовете на растението и е силно летливо. То успокоява при депресии, тонизира и действа противовъзпалително при инфекции, кожни раздразнения, акне. Избелва и свива порите, регулира мастните жлези. Маслото от бергамот намира широко приложение в ароматерапията и парфюмерията.

Масло от Тамян

Думата тамян се отнася едновременно както за растението така и за продукта. Зрънцата сушена смола е била използвана от древните египтяни за културни цели, мумифициране на видни и богати хора, за ежедневна употреба като ароматизатор, дезинфектант и противовъзпалително опушване и медицината. Когато гори тамянът развива ароматен дим и е бил използван по време на тържествени действия в различните религии от средата на първи век до наши дни. Етеричното масло се получава от смола чрез дестилация на водна пара. Съдържа 75% монотерпени, сескитерпени, монотерпеноли, сескитерпеноли и кетони. Киселината съдържаща се в индийски тамян се разглеждат като основна активна съставка и има плътен балсамов и сладък аромат, докато маслото от тамян мирише изключително свежо. Масло от тамян се използва в парфюмерийната индустрия, в козметични продукти и лекарства. В козметичните продукти, тамян защитава кожата и намалява дразненето, има противовъзпалителни свойства.

loading...