Назад до Парфюми и аромати

Етерично Масло КАФА

Арт.№: 7335 Принтирай
Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
38.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Етерично Масло КАФА
Етерично Масло КАФА

Активни съставки

Борово Масло

Боровото Масло е етерично масло, добито чрез парна дестилация на игли, клонки и шишарки от различни видове бор. То се използва в аромотерапията, като аромат в баня, масаж масло, има дезинфектиращо и антибактериално действие. В козметиката боровото масло се използва се против стареене на кожата, възстановява нейната еластичност, премахва бръчките, намалява торбичките под очите.

Вода от Портокалов Цвят

Водата от портокалови цветове се получава, след като от растението вече е извлечено етеричното масло. Към остатъка се прибавя вода, която се вари повторно и след това се дестилира. Този продукт е слабо парфюмиран и лесно разтворим във вода. Той се грижи отлично за нежната и чувствителна кожа, подходящ е дори за бебета. Водата от портокалови цветове има добра поносимост от кожата, релаксира я и има приятен освежаващ аромат.

Екстракт от Канела

Екстрактът от канела се получава от кората на дървото канела, което расте в Шри Ланка. Кората се отлепя и суши на слънце. Това придава канела характерните за мирис и вкус. Екстрактът от канела има себорегулиращ и подхранващ ефект и антибактериално действие. Помага за бързото възстановяване и образуване на нови клетки. Намалява стреса и нормализиране на обмяната на вещества в кожата.

Екстракт от Розмарин

Изключително ароматен и съживяващ растителен екстракт, който засилва чувството на благосъстояние, стимулира кръвообращението и действа бактерицидно. Екстрактът от розмарин се добива от цветовете и листата на растението, с нотки на евкалипт, камфор, смола и леко горчив вкус. Името розмарин е взето от латински ros marinus, и означава 'морска роса'. Екстрактът от розмарин е мазен - дължи се на слънчогледовото масло. Листата на розмарина съдържат силно етерично масло и са богати на феноли. Външно, розмаринът действа за стимулиране на кръвообращението и следователно се използва за бани при лечението на сърдечно-съдовата недостатъчност, както и циркулационни нарушения, а също подагра и ревматизъм. Маслото от розмарин има силен антисептичен ефект, изключителен антиоксидант и предпазва кремовете от гранясване. Екстрактът от розмарин действа като мощен активно бактерицидно вещество, без да дразни чувствителността на кожата. На роговите клетки екстрактът от розмарин предлага защита срещу оксидативен стрес, вредни влияния на слънцето и околната среда. Често се разглежда като прехващач на свободните радикали. Розмаринът е активно вещество, което засилва метаболизма, той е един от огнените елементи, и е най-важното от 'червените масла'.

Масло от Бергамот - дърво

Бергамотът (Citrus Bergamia) представлява цитрусово дърво с малки плодове. Маслото от бергамот се добива чрез студено пресоване на плодовете на растението и е силно летливо. То успокоява при депресии, тонизира и действа противовъзпалително при инфекции, кожни раздразнения, акне. Избелва и свива порите, регулира мастните жлези. Маслото от бергамот намира широко приложение в ароматерапията и парфюмерията.

Масло от Камфор - дърво

Маслото от камфор се получава от корените и дървесината на диворастящото камфорово дърво (Cinnamomum camphora L.), което вирее в Япония, Тайван и Китай, а също се отглежда в Шри Ланка, Калифорния и Канада. Екстрактът се добива чрез дестилация с водна пара и дава около 2% масло, което съдържа над 50% камфор - кристално бял, силно летлив продукт, който след това се смесва с парафиново масло и се получава маслото от камфор. То присъства във всички източни антисептични и загряващо болкоуспокояващи смеси. Има тонизиращо действие, охлажда и успокоява болезнените места, а след това повишава кръвообращението и създава приятно усещане за топлина. Заради благовонните му качества се използва в ароматерапията и парфюмерията.

Масло от Хвойна

Маслото от хвойна засилва кръвообращението, подобрява естественото хранене на кожата. Действа бактерицидно, тонизиращо, успокояващо кожни екземи, оздравява рани и като афродизиак. Маслото от хвойна е много подходящо при мазна и акнеична кожа.

loading...