Назад до Парфюми и аромати

Етерично Масло ВАТА

Арт.№: 7333 Принтирай
Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
38.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Етерично Масло ВАТА
Етерично Масло ВАТА

Активни съставки

Екстракт от Ванилия

Ванилията е вид орхидея, разпространена предимно в Западна Африка, Нова Гвинея, както и из тропическите зони на Америка и Азия. За добива на есенция се използват натрошени семена, филтрирани през вода и алкохол. Eкстрактът от ванилия повишава еластичността на кожата и нейната регенерация, успокоява раздразнена кожа при обриви от нервен произход. Най–често се добавя в продукти, които хидратират и подхранват суха и захабена кожа. Има специфичен ароматерапевтичен ефект върху тяло и дух.

Екстракт от Черница

Има избелващ ефект, предотвратява образуването на меланин, прояснява тена и намалява несъвършенствата по кожата.

Масло от Бергамот - дърво

Бергамотът (Citrus Bergamia) представлява цитрусово дърво с малки плодове. Маслото от бергамот се добива чрез студено пресоване на плодовете на растението и е силно летливо. То успокоява при депресии, тонизира и действа противовъзпалително при инфекции, кожни раздразнения, акне. Избелва и свива порите, регулира мастните жлези. Маслото от бергамот намира широко приложение в ароматерапията и парфюмерията.

Масло от Здравец

Има антисептично, противовъзпалително, кръвопречистващо, релаксиращо и тонизиращо действие. Нормализира функциите на мастните жлези, укрепва имунната система, пречиства организма от токсини, понижава кръвната захар, понижава кръвно налягане, стимулира сърдечната дейност, укрепва капиляри, дезинфекцира.

Масло от Камфор - дърво

Маслото от камфор се получава от корените и дървесината на диворастящото камфорово дърво (Cinnamomum camphora L.), което вирее в Япония, Тайван и Китай, а също се отглежда в Шри Ланка, Калифорния и Канада. Екстрактът се добива чрез дестилация с водна пара и дава около 2% масло, което съдържа над 50% камфор - кристално бял, силно летлив продукт, който след това се смесва с парафиново масло и се получава маслото от камфор. То присъства във всички източни антисептични и загряващо болкоуспокояващи смеси. Има тонизиращо действие, охлажда и успокоява болезнените места, а след това повишава кръвообращението и създава приятно усещане за топлина. Заради благовонните му качества се използва в ароматерапията и парфюмерията.

Масло от Палмароса

Палмаросата е тревисто растение от вида на лимоновата трева, което вирее в Югоизточна Азия, особено Индия и Пакистан и се отглежда изключително за масло. Маслото от палмароса стимулира възстановяването на кожата, намалява стреса, тонизира и успокоява, действа имуностимулиращо. То се използва в ароматерапии, в етерични благовонни масла и в парфюмерията.

Масло от Чампака - индийско цвете

Чампака е вид индийска магнолия, има уникален привличащ аромат със свеж, плодов и екзотичен мирис. Маслото от чампака е със силно релаксиращо действие. Използва се в ароматерапии, етерични масла и парфюми.

Розово Масло

Розовото масло се получава чрез парна дестилация и има едни от най-ценните и забележителни аромати. Розовото масло е широко използвано в козметиката и парфюмерийната индустрия, заради неговия цялостен молекулярен състав, оздравяващи, разкрасяващи и терапевтични свойства, както и многопластовият и дълбок аромат.

loading...