Назад до Козметика за тяло

Възстановяващ Балсам за Крака професионален

Арт.№: 7349 Принтирай
Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
49.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Възстановяващ Балсам за Крака професионален
Възстановяващ Балсам за Крака професионален

Характеристики

Ефект
ЕластичностКашмирена мекотаПодхранванеРегенерация, възстановяванеХидратация

Активни съставки

Алантоин - органично вещество, което ускорява заздравяване на рани

Алантоин в природата може да се намери в големи количества в черен оман корен, в кора на конски кестен, в пшеничен зародиш, в цвекло, а също и в човешкото тяло. Алантоинът има дезинфектиращ и почистващ ефект, ускорява зарастването на раните, стимулира клетъчното образуване и по този начин възстановява увредената тъкан. Алантоинът успокоява кожата, особено груба кожа, и е полезен в случай на слънчево изгаряне. Тази съставка влиза в състава на продукти за чувствителна кожата, акне, розацея или екзема.

Глицерин - вискозна течност, която може да се смесва с вода

В свободната си форма това е бистра, вискозна течност със сладък вкус, която може да се смесва с вода във всякакво съотношение. В свързаната си форма глицеринът е компонент на лецитин и на всички природни масла и липиди. В козметичната индустрия глицеринът се използва като посредник в задържане на влагата в кожата.

Екстракт от Розмарин

Изключително ароматен и съживяващ растителен екстракт, който засилва чувството на благосъстояние, стимулира кръвообращението и действа бактерицидно. Екстрактът от розмарин се добива от цветовете и листата на растението, с нотки на евкалипт, камфор, смола и леко горчив вкус. Името розмарин е взето от латински ros marinus, и означава 'морска роса'. Екстрактът от розмарин е мазен - дължи се на слънчогледовото масло. Листата на розмарина съдържат силно етерично масло и са богати на феноли. Външно, розмаринът действа за стимулиране на кръвообращението и следователно се използва за бани при лечението на сърдечно-съдовата недостатъчност, както и циркулационни нарушения, а също подагра и ревматизъм. Маслото от розмарин има силен антисептичен ефект, изключителен антиоксидант и предпазва кремовете от гранясване. Екстрактът от розмарин действа като мощен активно бактерицидно вещество, без да дразни чувствителността на кожата. На роговите клетки екстрактът от розмарин предлага защита срещу оксидативен стрес, вредни влияния на слънцето и околната среда. Често се разглежда като прехващач на свободните радикали. Розмаринът е активно вещество, което засилва метаболизма, той е един от огнените елементи, и е най-важното от 'червените масла'.

Лимонена Киселина

Лимонена киселина и екстракт от лимон са натурално извлечени от лимони или от корите на плода. И двата компонента са добре познати със своето стягащо и тонизиращо действие. Те ускоряват процеса на оздравяване, имат антисептичен ефект, двете активни вещества са особено ефективни в борбата с нечиста кожа. Това са естествени консерванти и антиоксиданти.

Пантенол - провитамин, който ускорява растежа на клетките

Пантенолът (провитамин) е начална форма на пантотенова киселина, която е широко разпространена във всички живи клетки (в плодове, зеленчуци, мляко, мускулите, животни и хора). Пантенолът ускорява растежа на клетките, обновява по-бързо зряла кожа се. Стимулира енергийния метаболизъм на клетките и скоростта на клетъчното деление в зрялата кожа. Пантенолът прониква в дълбоките слоеве на кожата и спомага за задържане на повече вода, което съответно увеличава влажността в кожата. Освен това той предпазва от слънчево изгаряне, стимулира естествената пигментация на кожата и има противовъзпалително и успокояващо действие.

Слънчогледово Масло

Маслото се получава чрез горещо пресоване на слънчогледови семена. То съдържа глицериди на олеиновата киселина (33%), линоловата киселина (55%) и малко свободни мастни киселини. За отстраняването им, слънчогледовото масло се обработва със слаб разтвор на натриева основа и след промиване с вода се филтрува през абсорбционна глина. Цветът му е светложълтеникав, със слаба свойствена миризма и приятен маслен вкус. То също е полуизсъхващо масло, подхранва кожата и й придава еластичност. Заради благотворното му влияние върху нея влиза в състава на много козметични продукти и масажни масла.

loading...