Назад до Чувствителна кожа SENSITIVE SKIN

Ампули за Куперозна Кожа и Розацея професионални x10

Арт.№: 7396-10 Принтирай
Безплатна доставка при поръчка над 150 лв.
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
35.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Ампули за Куперозна Кожа и Розацея професионални x10
Ампули за Куперозна Кожа и Розацея професионални x10

Характеристики

Ефект
Антибактериален ефектЗачервяване от всякакъв характерИзгарянеКуперозаРозацеяУртикарияУспокояващ ефект
Тип кожа
Чувствителна кожа

Видео

Активни съставки

Bisabolol - вещество, извлечено от лайка

Бисабололът е активното вещество извлечено от лайка, етерично масло съдържа до 45% бисаболол. Той има противовъзпалително действие, бори се с дразнене и зачервяване и подиска развитието на бактерии. Бисабололът не предизвиква алергични реакции. В медицината бисабололът се използва за борба с изгаряния, а в козметичните продукти се използва за облекчение на увредена от слънцето кожа.

Corallina Officinalis - червени водорасли

Corallina Officinalis са червени водoрасли с високо съдържание на варовик. Най-важното предимство на този растителен корал се крие в изключителното му богатство на минерали, свързано с явлението калциране и абсорбиране на олиго елементи. Тези коралови водорасли са способни да концентрират минерални соли и олиго елементи от морската вода (калций, магнезий, цинк, манган, мед, кобалт) до 200 000 пъти.
Corallina Officinalis действат на кожата като стимулант, спомагащ за възстановяването на тъканите. Те също действат вазоконстриктивно като влияят на микроциркулацията и отлично тонизират крехката кожа, страдаща от нелокализирано зачервяване и възпаление. Накрая, имат стягащи, свиващи и енергизиращи свойства.

Алантоин - органично вещество, което ускорява заздравяване на рани

Алантоин в природата може да се намери в големи количества в черен оман корен, в кора на конски кестен, в пшеничен зародиш, в цвекло, а също и в човешкото тяло. Алантоинът има дезинфектиращ и почистващ ефект, ускорява зарастването на раните, стимулира клетъчното образуване и по този начин възстановява увредената тъкан. Алантоинът успокоява кожата, особено груба кожа, и е полезен в случай на слънчево изгаряне. Тази съставка влиза в състава на продукти за чувствителна кожата, акне, розацея или екзема.

Анти-Куперозен Комплекс

Активен комплекс, който бързо успокоява чувствителна и свръхчувствителна кожа. Намалява зачервяване, оток, сърбеж, парене и чувство на напрежение върху кожата.

Глицерин - вискозна течност, която може да се смесва с вода

В свободната си форма това е бистра, вискозна течност със сладък вкус, която може да се смесва с вода във всякакво съотношение. В свързаната си форма глицеринът е компонент на лецитин и на всички природни масла и липиди. В козметичната индустрия глицеринът се използва като посредник в задържане на влагата в кожата.

Екстракт от Конски Кестен

В козметиката екстрактът от конски кестен се използват поради неговото противовъзпалително, свиващо капиляри и заздравяване на кръвоносни съдове действие, особено в анти-куперозни продукти, както и за продукти за отслабване. Конският кестен съдържа есцин, кумарини и флавоноиди. Бета есцинът е основна активна съставка с противовъзпалително, тонизиращо и подобряващо кръвобращението действие. Ескулинът е отговорен за свиването на кръвоносните съдове и подобряване на тонуса им. Флавоноидите, главно хетерозиди на кверцетина и камферолът заздравяват стените на кръвоносните съдове. Вените и кръвоносните съдове са укрепени, подобрява се еластичността на венозните стени, пропускливостта им се намалява, цветът на кожата е равномерен.

Екстракт от Пунарнава - билка

Punarnava /Boerhaavia diffusa/ - В превод от хинди ”извор на младостта” - билка съдържаща флавоноиди, алкалоиди, липиди, лигнини и гликопротеини. Използва се в състава на лекарства и козметични продукти висок клас.

Комплекс от: миши трън, невен, див кестен и азиатска центела

Има успокояващо действие.

Млечна Киселина

Естествен компонент на кожата, която има функция да задържа влагата. Млечната киселина реагира като слаба киселина при контакт с вода и стабилизира функцията за задържане на влага в кожата (рН стойност около 5.5).

Пантенол - провитамин, който ускорява растежа на клетките

Пантенолът (провитамин) е начална форма на пантотенова киселина, която е широко разпространена във всички живи клетки (в плодове, зеленчуци, мляко, мускулите, животни и хора). Пантенолът ускорява растежа на клетките, обновява по-бързо зряла кожа се. Стимулира енергийния метаболизъм на клетките и скоростта на клетъчното деление в зрялата кожа. Пантенолът прониква в дълбоките слоеве на кожата и спомага за задържане на повече вода, което съответно увеличава влажността в кожата. Освен това той предпазва от слънчево изгаряне, стимулира естествената пигментация на кожата и има противовъзпалително и успокояващо действие.

Рициново Масло

Рициновото масло е широко разпространено средство за домашно лечение от дълбока древност. То притежава редица ценни лечебни качества. Освен неговото отдавна известно слабително действие, то притежава и локално действие върху кожата и подкожната тъкан. Рициновото масло премахва брадавици, бенки, тъмни петна и други кожни образувания след няколко седмичен курс на локално втриване в кожата. Има противовъзпалително и антибактериално действие, обгръща и защитава клетката. Съдържа олеинова и линолинова киселина и има функция да прониква дълбоко в кожата.

loading...